ALEKSANDAR TUŽI POLICIJU Uhapsili su me pred ženom i decom zbog krađe, a ja u to vreme kući gledao TV

Aleksandar Simeunović iz Kraljeva podneo je tužbu protiv policajaca jer tvrdi da su mu pretresali kuću bez naloga dok je on bio na saslušanju u policiji, jer je bio osumnjičen da je ukrao torbicu. Iste noći policija je uhapsila pravog lopova.

Pod sumnjom da je ukrao žensku torbicu s novcem i dokumentima, policija je krajem avgusta u večernjim satima, bez ikakvog službenog naloga ili ovlašćenja upala u kuću Aleksandra Simeunovića, iz Karađorđeve 165 u Kraljevu, i uhapsili ga pred majkom, suprugom i troje dece od četiri do osam godina.

Ispostavilo se da je policijska sumnja bila samo pretpostavka zasnovana na prošlošću koju je Simeunović imao.

 

Par sati kasnije uhapšen je izvesni N.K. (36) iz Loznice koji je krao po Vrnjačkoj Banji, a onda te noći skoknuo i do Kraljeva i upravo toj 45-ogodišnjoj Kraljevčanki iz ruku oteo torbicu s novcem i dokumentima, za šta je policija odmah uhapsila Simeunovića.

- Te večeri bio sam kući i u pidžami na televiziji gledao fudbal kad je patrola zakucala na vrata. Ukućani su, kao i ja, bili zbunjeni i preplašeni, a deca su vrištala od straha. Nisam stigao ni da se obučem. Jedva sam navukao neki šorts i majicu, a patike sam uzeo u ruke i zapertlao tek u policijskom autu kojim su me odvezli do policijske stanice - priča Aleksandar.

Foto: N. Božović / RAS Srbija

On dodaje da su ga policajci prilikom hapšenja i vređali.

- Hapšenje su propratili njihovim uobičajenim žargonom, rečnikom punim najraznovrsnijih pretnji i pritiska, da bih kao dežurni krivac priznao krivicu za tu pljačku i pre saslušanja kod istražnog sudije – ispričao je Aleksandar.

Na saslušanju u policijskoj stanici Simeunović je kako kaže, tvrdio da ne zna o čemu je reč. I, dok su ga policajci tako saslušavali sve do tri ujutro, u međuvremenu je, u njegovu kuću, takođe bez naloga za pretres, došla još jedna dvočlana policijska patrola.

 

- Jedan od njih je došao i pitao da li može nešto da pogleda po sobama. Pitala sam ga ima li nalog za to, a on je rekao da nema ali da može da ga dobije za dva minuta i onda će da mi dovede još deset policajaca. Šta sam mogla. Dozvolila sam mu da uđe, a on je počeo da pretresa po celoj kući, čak i po dečjim krevetima, preko dece koja sam jedva uspela da smirim i uspavam – priča sa ogorčenjem Aleksandrova supruga Kristina. 

Pošto je policija je u međuvremenu pronašla i uhapsila pravog kradljivca pomenute ženske torbice, oko tri ujutro policajci su Aleksandru rekli da može kući, ali pešice.

- Pustili su me bez komentara, i reči izvinjenja – kaže Simeunović.

Aleksandar i njegova supruga Kristina podneće tužbu protiv policajaca zbog povrede ugleda, vršljanja po kući, maltretiranja dece i cele porodice.

U policiji smo saznali da će ispitati ceo slučaj.

(Izvor: blic.rs / Nenad Božović)

Share this article