AUSTRIJA Srbima ne dozvoljavaju ulaz, svoje upozorili da napuste Srbiju

Austrijski državljani ili stranci sa boravkom u Austriji, koji se vrate iz tih zemalja i teritorija, moraju u dvonedeljni karantin, odnosno da urade PCR test.

Austrija je danas izdala službeno upozorenje svojim građanima za putovanja u Srbiju i još pet država Zapadnog Balkana. Upozorenje se odnosi na putovanje u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, tzv. Kosovo, Severnu Makedoniju i Crnu Goru.

PROČITAJTE JOŠ Dr Nestorović otkrio šokantnu istinu o virusu: Korona napada OVAJ ORGAN KOD MLADIH!

Upozorenje je najvišeg, šestog nivoa. Građanima se ne preporučuje putovanje u ove zemlje, a od Austrijanaca koji trenutno ili stalno borave u ovim zemljama traži se da napuste države.

 

Odluka je, kako su obrazložili na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, doneta na temelju opsežnih informacija koje pružaju austrijska i evropska predstavnička tela i koja se redovno ažuriraju, a namera je da se putnicima ponudi najveća moguća transparentnost i najširi mogući temelj za odluke o putovanju.

Upozorenje se odnosi i na brojne druge zemlje, a između ostalih i na SAD, Brazil, Švedsku, Veliku Britaniju, Rusiju, kao i kinesku provinciju Hubei, četvrti Giterslo i Varendorf u nemačkoj državi Severna Rajna-Vestfalija i italijansku regiju Lombardiju.

PROČITAJTE JOŠ EPIDEMIOLOG KON: Situacija je takva da svakoga koga sretnete možete smatrati zaraznim!

Podsetimo, Austrija je ranije danas, uprkos preporukama Saveta EU o otvaranju granica, odlučila da ne otvara granice za građane sa Zapadnog Balkana. Ova odluka ne odnosi se samo na njihove državljane koji dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i tzv. Kosova.

Svi građani - austrijski državljani ili stranci sa boravkom u Austriji, koji se vrate iz tih zemalja i teritorija, međutim, moraju u dvonedeljni karantin, odnosno da urade PCR test.

Share this article