Biznismenu Zdravku oteli džip, roleks od 6.000 evra i ostavili ga u čarapama i gaćama ispred policijske stanice!

Zagrebački preduzetnik Zdravko P. (68) preživeo je pravu dramu kad je hteo da pomogne prijatelju iz Švajcarske u kupovini ruske rublje, a koju nije mogao da izvrši zbog dugova banci. Opljačkan je, a potom samo u gaćama i čarapama izbačen iz sopstvenog automobila ispred policijske stanice u centru Zagreba.

Zbog otmice i iznude "teške" 400.000 evra, nedavno je u Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zadarskom roniocu Branku Daničiću (47), preduzetnici Editi Kraljev (59) iz Vrgade i Zagrepčaninu Mariju Križančiću (32), koji su izjavili da nisu krivi.

 

Zdravko je Editu i Marija upoznao septembra prošle prošle godine preko prijatelja. Tada su se ponudili da mu pomognu sa bankom i da im je za to potrebno 400.000 evra, ali kad navodno nisu uspeli, zbog čega su izgubili novac, ispalo je da im je Zdravko dužan taj novac, prenosi Jutarnji list.

 *Zdravko P. je slučaj odmah prijavio policiji - Foto: Wikipedia/Orlovic

Tada je počela Zdravkova noćna mora. Umesto osobe sa kojom je trebalo da obavi posao, pojavila su se dva nepoznata muškarca, koja su ga ugurala u sopstveni automobil, "lend rover".

Kako je Zdravko objasnio na sudu, rekli su mu da su iz tajne policije i da mu prisluškuju mobilni telefon, da će voziti gde mu kažu i da se ne glupira jer će ga u suprotnom ubiti.

 

- Vozio sam mračnim ulicama do poljskog puta uz nasip. Stali smo i jedan mi je rekao da se skinem - prisetio se Zdravko, kome su nasilnici uzeli 500 evra i 1000 kuna (135 evra), sat Rolex Dejtona vredan 6.000 evra, Parker olovku sa zlatnim detaljima i dijamantom od 300 evra, tri mobilna telefona i "lend rover". Ukupna šteta procenjena je na nešto više od 100.000 evra.

Zdravko je na sudu rekao i da mu je Marijo pretio da će ga, ukoliko ne donese novac, prijaviti policiji za silovanje neke dve žene, čije mu je fotografije pokazao. Zdravko je ceo slučaj prijavio policiji i nakon neprospavane noći, u kafiću u kom se ranije sreo sa Editom i Marijom, postavljena je klopka, upravo za njih dvoje.

 *Zdravku je ukraden Roleks sat vredan 6.000 evra - Foto ilustracija: rolex.com

Ipak, uprkos klopci, ni Edita ni Marijo se nisu pojavili, a Zdravkov džip je pronađen u naselju Svetice.

Optuženi negiraju Zdravkove navode i dodaju da je već poznat kao varalica.

Epilog priče tek sledi, jer je suđenje tek počelo.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article