BRNABIĆ: "Budem ja, recimo, pozitivna i krenem na Infektivnu i ubije me autobus. Mislite da treba da se brojim kao preminula od kovida?"

"Banalan primer"

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u emisiji Hit tvit na TV Pink govorila je o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, a u jednom trenutku pokušala je da objasni potpuno nejasnu situaciju sa evidentiranjem zaraženih i preminulih.

PROČITAJTE JOŠ KRIZNI ŠTAB ODLUČIO Nove mere u borbi protiv epidemije virusa korona, ko ih ne poštuje, slede kazne!

Iskoristila je za to, kako je sama rekla, “banalan primer”.

 

“Nisu svi ljudi pozitivni na kovid preminuli od toga. Evo banalnog primera. Ja recimo imam simptome, odem u kovid ambulantu, testiram se i stigne pozitivan nalaz. Kako stigne nalaz, upisuju me u bazu podataka. Imam komplikacije, krenem na Infektivnu i udari me autobus. Poginem. I ja sam naravno preminula u toj bazi podataka. Mislite da treba da se brojim kao da sam preminula od koronavirusa? I takvih ima XY slučajeva…”, rekla je Brnabić.

Njeno objašnjenje izazvalo je burne reakcije na društvenim mrežama – od onih koji su obraćanje premijerke komentarisali uz podsmeh do onih koji su nezadovoljni određenim neslaganjima podataka njeno objašnjenje protumačili kao bezuspešno šegačenje.

Share this article