U fokusu

BEOGRAD - Za crne mačke se vezuje vekovno verovanje da su duboko povezane sa mračnim, nečistim silama i da donose nesreću, dok je, s druge strane, i onih koji smatraju da praznoverju nema mesta u modernom svetu 21. veka. Ipak, priče koje već godinama kolaju oko jedne zgrade u neposrednoj blizini Cvetkove pijace na beogradskoj opštini Zvezdara, nema koga nisu ostavile u šoku.

Direktorka Centra za evro-atlantske studije (CEAS) Jelena Milić smatra da Rusija ne želi bilo kakav dogovor između Srbije i Kosova, zbog čega se, kaže, Srbija sada nalazi između dve vatre, ali i poručuje da će od saradnje sa Rusijom zavisiti podrška Trampove administracije našoj zemlji.

Vodostaj jezera Uvac opao za skoro dvadesetak metara, a jezero se na pojedinim mestima povuklo i dva kilometra zbog čega je ugrožena flora i fauna jednog od najlepših predela Srbije.

„Bojim se da smo ušli u kapitalistički sistem u kojem su vlasnici preduzeća, vlasnici i naših života, kojima često ne pada na pamet da ulažu u ljude“, kaže ekonomista Ljubodrag Savić.

Cela Srbija je plakala za njim - da li se sećate malog Dušana Jovanovića?

Jelka je godinama živela sama u planini iznad Bogoševa, bukvalno u jednoj rupi, sve dok je pre nekoliko godina Novica Jović, nije primio u roditeljsku kuću, koja se nalazi na kraju sela.

Page 1 of 417