Komentar

Meni su na klinici definitivno zabranili da primam i pregledam ljude bez uputa. Ja sam već prekršio to nekoliko puta i nastaviću da kršim to. Imam sedam meseci do penzije, ne mogu da me kazne ničim naročito. Postoji nešto što se zove ljudskost i empatija. Mislim da je Tito u meni ostao jak jer ja i dalje mislim da ljudi i koji nemaju novca moraju kvalitetno da se leče.

Ima dvadesetak godina tome kako sam, pred samo bombardovanje, dobila srpsko državljanstvo.

Ona je rešila da tamo ostane i ubedi sve da se tamo može živeti bez obzira na veliku radijaciju koja je u gradu prisutna (400 puta veća nego u Hirošimi nakon nuklearne katastrofe)

Otkrivamo - Milanovićeva je Ražnatoviću dala novac za otvaranje menjačnice u Čumiću, ali i lokale na lokaciji koja je u to vreme bila veoma atraktivna,

pokazuje dokument tajne službe u koji je Kurir imao uvid.

Mira Stupica rođena je kao najstarije dete Radomira Todorovića iz Orašca i Danice rođene Stanišić iz Livna. Njeni roditelji su u to vreme kao profesori gimnazije radili u Gnjilanu. Porodica se kasnije preselila u Gornji Milanovac gde joj je otac umro 1932. godine.

Na sajtu Vedrane Rudan, www.rudan.info, pre par godina je objavljena kolumna ove hrvatske književnice u kojoj se ona osvrnula na centralnu proslavu povodom Oluje. U nastavku vam prenosimo kolumnu u celosti.

O danu smrti, kliničkoj smrti i životu na drugom svetu, govori ruski psihoteraput, autor brojnih knjiga.

Page 1 of 409