CRVENI ALARM: OLUJA RAZBIJA EVROPU! Vetar bukvalno BACA LJUDE po ulici! U Amsterdamu otkazani svi letovi (FOTO) (VIDEO)

Na amsterdamskom aerodromu Shiphol su otkazani svi letovi, u Velikoj Britaniji je više hiljada domova ostalo bez struje, a nastava u školama u pojedinim delovima Nemačke je otkazana zbog oluje koja je pogodila severozapad Evrope.

 

Jačina udara vetra najbolje se vidi na snimku koje se proširio društvenim mrežama, a na kom se vide ljudi kako se kotrljaju ulicom pod naletom vetra.

Holandski meteorološki institut izdao je za veći deo zemlje upozorenje sa oznakom "crveno", koje je najviše moguće za vremenske uslove.

 *Foto: Ap / Peter Dejong

 

Na zvaničnom Tviter nalogu aerodroma Shiphol navedeno je da su "do daljnjeg" otkazani letovi usled loših vremenskih uslova. Holandska aviokompanija KLM saopštila je da je otkazala danas više od 200 dolaznih i odlaznih letova na amsterdamskom aerodromu Shiphol pošto je jaka oluja pogodila Holandiju. Takođe, kako prenose lokalni mediji, došlo je i do prekida železničkog saobraćaja.

 *Foto: Rezters / Toby Melville

U Velikoj Britaniji, na jugoistoku Engleske, više hiljada domova ostalo je bez struje, a zbog oštećenja dalekovoda i oborenih stabala došlo je do izmene železničkog saobraćaja. Uslovi vožnje u pojedinim delovima Škotske su izuzetno opasni, a zvaničnici savetuju vozače da izvegavaju vožnju zbog jakih vetrova, snega i leda.

 

I u pojedinim belgijskim gradovima oluja je oborila stabla, a avio-saobraćaj na međunarodnom aerodromu Zaventem je izmenjen.

 *Foto: Ap / Michael Probst

Škole su i dalje zatvorene u većem delu Nemačke, a očekuje se da će mećava sa zapada doneti sneg, kišu i jake vetrove. Vlasti su upozorile građane, naročito u zapadnom i severnom delu Nemačke, da ne napuštaju svoje domove.

Nemačka mediji su preneli da na pojedinim putevima na severu do sudara dolazi "svakog drugog minuta".

(Izvor: kurir.rs / Beta)

Share this article