DA LI JE OVO REALNO? Na prodaju stan u Beogradu, od 10 kvadrata i bez prozora, a cena - 37 hiljada evra

Za stan ne vlada preveliko interesovanje

Na sajtu za nekretnine pojavio se oglas za prodaju stana u Beogradu, u ulici Žorža Klemansoa, koji se nalazi u suterenu, ima svega 10 kvadratnih metara i nema prozore u dnevnoj sobi. Cena je 36.900 evra i to na sniženju.

PROČITAJTE JOŠ HIT U POŽAREVCU Bivša radnica pošte se zaljubila, pa ljubavniku dala ključeve od sefa, on pokupio sve i pobegao

U opisu oglasa za prodaju ove garsonjere na Dorćolu navedeno je da je njena prava površina 15 kvadratnih metara, dok je samo 10 uknjiženo. Međutim, iz agencije to ne mogu da potvrde, pa je na samom zainteresovanom kupcu da uzme metar u svoje ruke.

Interesantno je da je uz oglas priložen nacrt po kom stan ima odvojenu dnevnu sobu, kupatilo i kuhinju, ali bi kupac i to verovatno morao lično da proveri.

 

Nežica Rakočević, vlasnica “Mona nekretnine”, jedne od agencija koje pokušavaju da prodaju ovaj stan, kaže kako je on prvi put oglašen još početkom februara i to po početnoj ceni od 42.900 evra.

“Prava cena ovog stana bila je 42.900 evra, onda je snižen na 39.900, pa na sadašnjih 36.900 evra”, objašnjava Rakočević za Nova.rs.

Prema njenim rečima, za stan ne vlada preveliko interesovanje, jer je oglas kojim se prodaje stan do sada pregledan 2316 puta, ali se za njega se do sada telefonom raspitivalo svega nekoliko kupaca.

bg-stan-na-prodaju 620

 *Foto: Nova.rs

Iz agencije navode da se stan ne nalazi u prizemlju, kao što je u oglasu navedeno, već da je u pitanju suteren. Zbog toga stan ima samo jedan prozor u hodniku i kupatilu, dok su dnevna soba i kuhinja bez direktnog izvora dnevnog svetla.

– Prilaz je iz dvorišta, iz zadnjeg dela zgrade, izgleda kao da je u pitanju bio svetlarnik – navode iz agencije.

 

Osim toga, stan se nalazi u u zgradi staroj šest decenija. Izgleda da je njegova jedina prednost lokacija, na šta je i stavljen akcenat u oglasu za prodaju.

Iz agencije navode da se vlasnici stana očigledno ne žuri da ga proda, jer zahvaljujući dobroj lokaciji, uspeva da ga izdaje za čak 250 evra mesečno.

PROČITAJTE JOŠ U Covid bolnici u Nišu deda (82) štapom ISTUKAO medicinsku sestru, jer ga je sprečila da skoči kroz prozor

Iako su mali stanovi u centru Beograda retki i na ceni Rakočevič napominje da sami vlasnici često precenjuju svoju imovinu.

– Vlasnici određuju cenu po kojoj žele da prodaju stan i misle da je to realno. Kada prođe mnogo vremena i vide da nema realizacije prodaje onda krenu da spuštaju cenu – kaže vlasnica agencije za Nova.rs.

(kutaknet.com / nova.rs)

Share this article