Deda preminulog dečaka: Ostali smo bez anđela, ovo je bol do neba

Dimitrije Glišić (13), posle nesreće na putu kod sela Voćnjaka, izgubio bitku za život.

U Kliničkom centru Srbije u Beogradu u petak je izdahnuo trinaestogodišnji Dimitrije Glišić iz lozničkog naselja Krajišnici, koji je prošle subote zadobio teške povrede vozeći bicikl u centru sela Voćnjaka. Prema informacijama iz policije, u trenutku kada je sa sporednog puta izašao na glavni drum Loznica - Zajača, dečak se sudario sa automobilom.

On je iz Opšte bolnice u Loznici u subotu ekspresno prebačen u Beograd, gde su se lekari borili za njegov život, ali su povrede, pre svega glave, bile kobne. Minulih dana bilo je blagih nagoveštaja da se stanje poboljšava, ali su ipak stigle strašne vesti.

 

Dimitrije, inače odličan učenik Osnovne škole "Anta Bogićević" u Loznici, bio je uoči Vaskrsa kod babe i dede u selu Voćnjaku. Krenuo je da se vozi biciklom, a u trenutku kada je sa sporednog puta izašao na glavni drum Loznica - Zajača, sudario se sa automobilom koji je išao iz Zajače. Već tada je bilo izvesno da su u pitanju povrede opasne po život.

Protiv vozača Stefana A., kako nam je rekao v. d. osnovnog javnog tužioca u Loznici Zoran Nestorović biće podneta krivična prijava.

Porodica nastradalog dečaka u šoku je posle stravičnih vesti.

- Ovo je bol do neba, ostali smo bez našeg anđela koga su svi voleli - rekao nam je Mitar Glišić, Dimitrijev deda. - Čekali smo i iščekivali svakog trena. Nadali smo se da će da preživi, a, evo, doživeli smo najgore.

 

(Izvor: Novosti.rs / Autor: V.Mitrić)

Share this article