Deda trogodišnjakinje koja se utopila u bazenu: "PREVIŠE SMO VREMENA POTROŠILI DOK SMO JE NAŠLI"

Previše smo vremena izgubili tražeći je. Pronašli smo je tek kada je sin otišao da navuče ceradu na bazen.

Ovako je za "Blic" rekao Miloje T, deda trogodišnje devojčice H. T. koja se juče popodne udavila u bazenu u dvorištu porodične kuće dok se igrala.

Kako je ispričao uplakani čovek, porodica je odmah devojčici pokušala da pruži prvu pomoć, uporedo pozivajući Hitnu, koja je brzo stigla na lice mesta. Prema rečima komšija, reanimacija devojčice trajala je dugo, ali uprkos svim naporima lekara, nisu uspeli da joj spasu život...

   

Užasna tragedija dogodila se dok se devojčica u prepodnevnim časovima igrala sa drugom decom u dvorištu kuće. U tom trenutku u dvorištu se nalazilo i petoro odraslih.

Spletom nesrećnih okolnosti, dete se nagnulo nad bazen postavljen u dvorištu kako bi napunilo pištolj na vodu. U tom trenutku, pod još nerazjašnjenim okolnostima, okliznuvši se ili prevrnuviši se preko ivice bazena devojčica je upala u vodu i utopila se.

Devojčica se utopila kad je pokušala da napuni pištolj na vodu

*FOTO: G. SRDANOV / RAS SRBIJA, Devojčica se utopila kad je pokušala da napuni pištolj na vodu

Da devojčice nema primetili su stariji koji su sedeli u dvorištu. Stric četvorogodišnjakinje krenuo je da je traži i uputio se ka bazenu kako bi na njega navukao ceradu da se upravo tragedija ne bi dogodila... Kada je prišao, video je devojčicu na dnu bazena. Nesrećni čovek od šoka je vrisnuo i onesvestio se...

- H, naša mezimica, sve vreme je trčala i igrala se po dvorištu. Punila je taj pištolj, polivala nas vodom, bila je baš srećna. U jednom momentu sam primetio da je nema, pa sam pitao gde je. Počeli smo da je tražimo i prvo smo otišli do druge kuće, misleći da je otišla tamo sama da probudi stariju braću, međutim nije je bilo - priča Miloje.

 

Kako kaže tada je stric video devojčicino telo u bazenu i onesvestio se.

- Reanimirali smo je, doktori su pokušavali da je spasu... ali našoj mezimici nije bilo pomoći - kratko je rekao.

Miloje je dodao da je devojčica na jesen trebalo da napuni četiri godine.

KOMŠIJE U ŠOKU

Komšije porodice okupile su se juče kako bi im izjavile saučešće. Svi kažu isto, za ovu porodicu imaju samo reči hvale.

- Oni su predivni ljudi. Ovo je nezapamćena tragedija u našem kraju - kažu komšije.

Trogodišnjakinja je imala i dva starija brata, srednjoškolca.

- Roditelji su im veliki radnici, namučili su se, a kada se posle dva sina rodila H., nije bilo srećnijih ljudi od njih na celom svetu. Svi su obožavali malenu, bila je slatka kao šećer - kažu komšije.

(Izvor: blic.rs / J. Aleksić)

Share this article