Georgina godinama čekala bebu, a onda je nakon rođenja trojki ostavio muž. Sada žive u 10 kvadrata od socijalne pomoći

Nakon porođaja napustio ju je suprug

Georgina Tešanović (34) iz Jelava kod Loznice uspela je nakon duge borbe da pre 14 meseci rodi 3 dečaka, ali je ostala sama sa njima u sobi od 10 kvadrata.

PROČITAJTE JOŠ Miodrag Zec: Obrazovanje nam je "razvaljeno"- ko uči je štreber, ko ne prepisuje budala, a ko plati račun na vreme idiot

Nikola, Mateja i Mihailo, iako zdravi i veseli, prave prve korake u jedinoj sobi prepunoj vlage.

"U ovoj jednoj prostoriji, koja je da kažem namenjena da bude kuhinja, dočekujemo i leto, i zimu, i proleće. Jedemo i spavamo ovde. Imamo još tri prostorije pored ove, ali nisu u dobrom stanju zbog toga što nam krov prokišnjava, vlaži ploču i počeli su da otpadaju zid i malter", navodi Georgina Tešanović iz Jelava.

 

Ona je nakon odlaska majke i očeve smrti, godinama brinula o dve mlađe sestre zarađujući u nadnici.

Nakon porođaja napustio ju je i suprug, i od tada se sama brine o bebama, uz socijalnu pomoć kao jedini prihod. To joj je, kaže, dovoljno za osnovne životne potrebe – hranu i pelene, ali ne i za adaptaciju kuće i drva za zimu.

PROČITAJTE JOŠ "Ako platim lek, nemamo za hranu...": REČENICA zbog koje je otišao iz DRŽAVNE BOLNICE, a pregled naplaćivao 60 DINARA

"Dočekaćemo zimu u ovoj prostoriji u kojoj je stolarija jako loša, prozori su u jako lošem stanju, zimi je ovde jako hladno, peć ne može dovoljno da postigne da zagreje. Bebe su u fazi prohodavanja, žele veći prostor da puze, da se kreću, ovde to baš i nije moguće, nije lako ni najmanje", objašnjava Tešanovićeva.

Da nije sama sa bebama, Georgina, kaže, ne bi birala posao, jer je odmalena naučila da brine o sebi i drugima. Dodatan problem joj je i to što bi zbog nerešenih imovinskih odnosa mogla da napusti kuću u kojoj sad žive.

Share this article