Grčka ZATVARA GRANICE, evo šta će biti sa turistima iz Srbije koji su već tamo

Grčka od sutra ujutru, od 6 po njihovom vremenu, odnosno od 5 ujutru po srpskom vremenu, zatvara granice za državljane Srbije

Kako Blic saznaje, srpski turisti koji se već nalaze u toj zemlji mogu da napuste zemlju.

PROČITAJTE JOŠ DR KISIĆ O ĐOKOVIĆU: Doktorka savetovala najboljeg tenisera sveta kako da se ponaša

Ta informacija zvanično je potvrđena Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

 

Podsećamo, ranije u toku dana pojavila se vest da bi će grčko Ministarstvo spoljnih poslova danas najverovatnije doneti odluku da zatvori svoje granice za srpske državljane, ali iz tog ministarstva za Tanjug nisu mogli da potvrde te navode, ali ni da isključe takvu mogućnost.

Seničić: Neće terati turiste koji su već tamo

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je za B92.net da će svi koji su na letovanju u Grčkoj, moći da ostanu do kraja.

PROČITAJTE JOŠ Dr Branimir Nestorović svestan da je postao zvezda: Ne znam zašto je tako, prihvatam, ali nije mi baš mnogo prijatno

"Neće ih isterati napolje, nema problema, ostaviće ih tamo da završe i po rasporedu će se vraćati. Nema zvaničnog saopštenja od Grčke, informacija je da zatvaraju od 6 sati. Oni koji uđu do 6, pretpostavljam, ostaće, a ostali koji su već tamo preko agencija, mogu da završe letovanje, naravno".

"Oni koji su individualno otišli, donosiće samostalno odluke kada da se vrate. Ne možete ništa dobiti od Grčke, nedelja je, iz nekog razloga u neradni dan nedeljom to rade. To je već treći put da rade isto", dodaje.

"Problem je za ove koji bi trebalo da krenu večeras, ali odluke o tome će donositi agencije", zaključio je Seničić.

Share this article