Hju Hefner, legendarni osnivač Plejboja preminuo u 91. godini

Bio je okružen anđelima celog života, a sada je na nebu.

Hju Hefner, osnivač legendarnog "Plejboja" i multi-milionske imperije, preminuo je u 91. godini, saopštila je njegova porodica, a prenose svetski mediji. Hefner je preminuo u svom domu, od prirodne smrti.

 

Rođen 1926. godine u Čikagu, diplomirao je na Univerzitetu Ilinois u Urbana 1949. Imao je diplomu bečelora za smer psihologija umetnosti i kreativno pisanje. Nakon toga zaputio se u avanturu života, kada je 1953. samo sa 600 dolara u džepu, Hju Hefner je osnovao časopis Plejboj koji će tokom godina prerasti u multi-milionsku industriju i ostaviti neizbrisiv trag na ljude širom sveta. Kako je bogatstvo raslo, tako je i sama legenda o Hefneru postajala veća, od brojnih lepotica koje je s lakoćom i neverovatnim šarmom osvajao, do njegovog ekstravagantnog načina života ispunjen bogatstvom i prelepim ženama.

Printskrin: Youtube/Kişiye Özel Seyahat

Mnogi su ga kritikovali i nazivali relikvijom seksističkog doba, posebno u njegovim kasnijim godinama, kada je otvoreno pričao o svojim orgijama u čuvenoj Plejboj vili sa Plejboj "zečicama" daleko mlađim od njega. Ali sasvim je sigurno da su brojni muškarci zavideli na njegovom izuzetnom životu koji je bio definicija muške adolescentske fantazije.

 

"Plejboj" nije poznat samo po lepim ženama, već i po korisnim tekstovima i brojnim intervjuima sa najuticajnijim javnim ličnostima.

Najveću odskoćnu dasku i svetsku slavu, "Plejboj" je doživeo 1972. godine, kada je novembarsko izdanje prodato u više od sedam miliona primeraka. U jednom trenutku, jedan od četiri prosečna građanina Amerike, ovaj mesečnik kupovao je redovno.

*Foto: Guliver/harley Gallay/Getty Images for Playboy

Hefner je preživeo moždani udar sredinom osamdesetih godina, i tada je prepustio veliki deo poslova Kristi, ćerci iz prvog braka. Ženio se tri puta, a poslednji put 2012. godine, devojkom 60 godina mlađom od sebe.

- Život je previše kratak da bi se živeo nečiji tuđi san - jedna je od njegovih najpoznatijih izjava.

(Izvor: Telegraf.rs)

Share this article