HOROR ZMIJSKO LEGLO U KUĆI: Srpska porodica iseljena nakon što je pronađeno leglo od čak 300 ZMIJA!

Porodica Šimunović iz Boljevca, sa troje dece, iseljena jer su u njihovom domu pronađeni poskoci i smukovi.

Milan Šimunović iz sela Drnovca kod Boljevca pronašao je u kući leglo od čak tri stotine zmija, koje su preplavile čitavo domaćinstvo ove petočlane porodice. 

 

U leglu smukova pronađeno je i nekoliko poskoka, najootrovnijih zmija u Srbiji.

Prestravili se

Šokiran otkrićem, Šimunović je pretražio kuću i ustanovio da su se gmizavci nakotili iza lamperije na tavanu kuće, a pošto je njih nekoliko našao i u dečjim krevetima, prijavio je to nadležnima, koji su porodicu momentalno iselili.
- Krajem prošle nedelje probudila me ćerkica Laura (3) i rekla: „Tata, tata, videla sam velikog guštera kako mi prolazi ispod pokrivača.“ Žena i ja smo se se prestravili kad smo se osvrnuli po kući i videli zmiju kako gamiže, sledili smo se. Međutim, to je tek početak nevolja. Istog dana u kući sam ih ulovio čak sedam. Klizile su ispod lamperija, silazile sa tavanica, pomaljale se iza posuđa, šporeta. Prava najezda. Tokom noći uhvatio sam još četiri zmije, ukupno 11 za 24 sata - priča domaćin.

U šoku... Porodica ŠimunovićU šoku... Porodica Šimunović

Privuklo ih đubrište

Kućica Šimunovića nalazi se na brdu iznad Boljevca. Pre je to kolibica nego kuća. Izgrađena je na temeljima nekadašnje staje. Šimunovići su svojeručno sklepali domaćinstvo od dve prostorije. 

Ekipe iz niške „Zoo- planete“ koje su došle da uklone zmije ustanovile su da su se gmizavci prvobitno naselili u stajnjaku kraj trošne kućice.

Ume sa gujama... Članica „Zoo-planete“

Ume sa gujama... Članica „Zoo-planete“

Reakcije nadležnih
OPŠTINARI NISU SMELI DA RIZIKUJU

Iz Opštinske uprave Boljevac reagovali su munjevito i poslali ekipu na teren.
- Reč je o petočlanoj porodici sa troje maloletne dece, svi su jedno drugom do uveta. Nismo smeli da rizikujemo, odlučili smo da ih odmah iselimo. Obezbedili smo im privremeni smeštaj dok stručne ekipe detaljno ne pregledaju kuću. Zatim mora potpuno da se renovira, pošto zmije izviru iz svih zidova i podova - izjavio je za Kurir predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

(Izvor: Kurir.rs/ Autor: Dragan Ilić )

 

Share this article