ISPOVEST ŽENE KOJU JE MUŽ ZVERSKI ZLOSTAVLjAO: Tukao me i kada sam pričala sa kolegama

On je bolesno ljubomoran. Kad god bi me video da razgovaram sa nekim poznanikom, ili kolegom, ubijao me je od batina, optužujući me da sam kurva. Nije mi čak dozvoljavao da pričam sa decom, jer je umislio da ih nagovaram da budu protiv njega. Strahujem da će da ga možda puste iz pritvora i da će da me ubije. Jer on što naumi, to i uradi, a ja nemam gde da odem, da se sakrijem...

Ovako prosvetna radnica G. P. (46) iz Lajkovca opisuje razloge zbog kojih je godinama trpela nasilje u porodici, koje je kulminiralo u noći između 19. i 20. februara. Optužuje supruga Z. P. (48) da ju je više od sedam sati besomučno tukao, više puta prisiljavao na oralni seks, pretio joj da će je zaklati nožem, ako mu ne kaže s kojim se muškarcem dopisivala SMS-om. Onda je skinuo golu i automobilom je vozio po varošici, preteći da će je izbaciti u centru Lajkovca. Njen suprug uhapšen je zbog nasilja u porodici i određen mu je pritvor do mesec dana.

 

- Podnela sam tužbu za razvod braka, u kom smo bili od 1991. godine, a očekujem da mu sud zabrani da prilazi deci i meni - kaže G. P. - Trebalo je ovako da postupim još kad me prvi put pretukao, pre oko dve decenije, ali nisam imala hrabrosti. Bilo me sramota okoline, varoši, a nisam ni znala kuda ću sa troje male dece, jer tada nisam bila zaposlena.

Prve batine, priseća se, dobila je kada je suprug optužio da je na jednoj svadbi navodno poljubio jedan muškarac. Bio je to, kaže G. P., zapravo dalji rođak njenog muža, koji je do tada nije poznavao, pa su samo razmenili nekoliko rečenica!

- Suprug je bio pijan i naredio mi je da se sa malom decom pešice iz nekoliko kilometara udaljenog sela vratim kući, a on je ostao na svadbi - kaže G. P. - Kad je došao krvnički me je pretukao i maltretirao do zore. Deca su bila na spratu, sve su posmatrala. Sutradan, kada su došli moji i njegovi roditelji, bila sam sva u modricama, a on se pravdao da se navodno ničega ne seća, jer je bio pijan.

Pre sedam godina suprugu je pretukao, jer je posle sahrane svratila na piće sa kolegom u jednu kafanu na Ibarskoj magistrali.

- Pred drugima je bio med i mleko, ali kad smo bili sami imao je sasvim drugo lice - kaže G. P. - Pre nekoliko meseci otkrio je da se SMS-om dopisujem sa ćerkama, bliznakinjama koje studiraju u Beogradu, tako je saznao da im krišom od njega šaljem novac. Nije me tada tukao, ali sam trpela neviđenu psihološku torturu, zbog toga što im finansijski pomažem bez njegovog znanja. A on nikada deci nije davao novac, čak je od sina, dok je radio, uzimao zajam, a pare mu nikada nije vratio.

U braku imaju sina od 24 i bliznakinje od 23 godine. G. P. kaže da su samo njihova deca znala kroz kakve strahote prolazi.

I SIN BIO ŽRTVA

Maltretirao je i tukao našeg sina, koji se zbog toga ozbiljno razboleo - kaže G. P. - Ne mogu da odem u neku sigurnu kuću, jer kako da ostavim bolesnog sina samog. U tužilaštvu u Valjevu rekli su mi da ovakvo brutalno maltretiranje, kakvo sam ja od supruga doživela, nisu videli u poslednjih dvadesetak godina. Išao je čak dotle da je sina nagovarao da pretuče čoveka za koga me je optužio da sam s njim u vezi.

 

(Izvor: novosti.rs)

Share this article