IZVADITE KAPE I RUKAVICE: Sneg od večeras u Srbiji!

Izvlačite jakne, rukavice i čizme! U naredna tri dana stižu nam temperaturni šok, magla, kiša i minusi, a Srbija će se zabeleti!

Takvo vreme nas čeka i u Beogradu, koji će se zabeleti u noći između subote i nedelje! Ne, neće biti uslova za sankanje i grudvanje, već samo da se prvi put ove godine pozdravimo sa snegom. Uvod u sve to, prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, počinje upravo ovog jutra.

 

- Jutro će biti veoma hladno i maglovoto, sa uslovima za slab mraz.

Temperature će biti od minus dva do četiri stepena. Dan će biti malo vedriji - očekuje nas umereno oblačno i toplije vreme. Biće čak i sunčanih intervala, a „grejaće” nas podnošljivih 12 do 16 stepeni. Uveče se sve menja jer stiže jače naoblačenje sa zapada, donoseći tokom noći kišu i jaku košavu pomoravskom i podunavskom području, kao i celom Banatu. Biće i olujnih udara - opisuje Đurić šta nas čeka.

Za vikend nam stižu ledeni talas, oluja, kiša i magla

 *Za vikend nam stižu ledeni talas, oluja, kiša i magla, Foto: Dejan Živančević

Prema njegovim rečima, subota će osvanuti vetrovita i biće celog dana oblačno sa kišom u celoj zemlji.

- Kako dan bude odmicao, košava će biti u skretanju na jak severozapadni vetar. On će nam doneti osetno hladniji vazduh. Jutro će zbog toga biti toplije od popodneva. Jutarnja temperatura biće od četiri do 10 stepeni, dok će dnevna pasti i iznosiće od osam na severozapadu do 16 stepeni na jugoistoku zemlje.

 

Taj pad će se nastaviti do uveče i u noći između subote i nedelje doneti vlažni sneg u nižim predelima i Beogradu. On će padati do nedelje ujutru. A onda će prestati na jugozapadu, ali će nastaviti na sveru i istoku Srbije. Očekuje se nekoliko centimetara belog pokrivača, koji će se brzo topiti. Tokom nedelje taj sneg trebalo bi da prestane u celoj Srbiji. Potom sledi razvedravanje, koje će biti i uvod u izuzetno hladnu celu narednu nedelju - kaže Đurić i dodaje:

- Biće suvo, ali veoma hladno. Jutarnje temperature iznosiće oko minus dva, dok će tokom dana biti do šest stepeni. Vetar će skroz oslabiti, ali će biti magle. U nižim predelima ona će se lokalno zadržavati tokom celog dana.

(Izvor: alo.rs)

Share this article