Kažnjeni šinteri koji su u Nišu IŠČUPALI NOGU PSU, potraga za nesrećnim Aleksom se i dalje nastavlja

Aleks šesti dan luta ulicama Niša

Aktivisti Društva za zaštitu životinja iz Niša već šesti dan tragaju za psom Aleksom, kome je radnik JKP "Medijana" D.P., kako se sumnja, prilikom izvlačenja iz šinterskog kamiona tako jako povukao da mu je iščupao nogu iz kolena!

PROČITAJTE JOŠ JURIĆ: Sve fotografije i dokaze o političaru pedofilu sam dao tužiocu

Incident se desio 29. maja ispred kasarne "Mija Stanimirović" u Nišu gde je pas trebalo da bude vraćen nakon sterilizacije, vakcinacije i čipovanja u gradskom Prihvatilištu za napuštene pse, ali je iz kamiona JKP "Medijana", izašao cvileći i hramljući na tri noge, zbog, kako ističu u Društvu, brutalnog poteza šintera.

 

Od tada, od psa nema ni traga ni glasa pa su aktivisti Društva zabrinuti za njegovo zdravlje, pogotovo što tako povređen verovatno ima problema i da dođe do hrane.

PROČITAJTE JOŠ UGLEDNI LEKAR SA VMA UHAPŠEN ZBOG MITA! Dr Maksić osumnjičen da je uzeo 300 evra od pacijenata Kolege: Svi smo zaprepašćeni!

- Tražimo ga već šest dana oko kasarne "Mija Stanimirović". Verovatno je na prostoru u kasarne. Radnici JKP "Medijana" su prekjuče ulazili u kasarnu ali ga nisu našli. Juče smo išli ispred kasarne ali ga nismo našli. Ako ga neko uoči od građana neka nam javi. Nije mogao da ode daleko sa tako povređenom nogom. Pas je veoma mlad, nije stariji od godinu dana, on i ne zna za drugo mesto sem za to. Sigurno je na prostoru kasarne ili u okolini - kaže Anđela Kocić, aktivistikinja Društva za zaštitu životinja iz Niša.

Kako smo ranije pisali, njen snimak psa sa povređenom nogom koji cvili objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je žestoke polemike i osude u javnosti vezano za rad zoohigijeničarske službe JKP "Medijana".

U "Medijani" je rečeno da žale zbog incidenta i da su dvojica radnika ove službe odmah kažnjeni sa po 10 odsto od plate te da će biti otpušteni ako se sličan incident ponovi.

Durštvo pak traži i da D.P. bude sprečen da radi i dalje sa životinjama jer je i ranije bio surov prema njima a za ponedeljak najavljuju da će podneti i krivičnu prijavu protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanja i mučenja životinja.

Iz JKP "Medijana" je ranije saopšteno da i njihove ekipe tragaju za psom kako bi ga vratili u Prihvatilište i lečili.

Share this article