KRENULA OČEVIM STOPAMA Ćerka Zorana Đinđića u Vladi Srbije!

Jovana Đinđić (27) nedavno je angažovana u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva na poziciji koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava, saznaje “Alo!”.

Čini se da je ćerka bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog 12. marta 2003, zakoračila u politiku i krenula stopama svoga oca. Prema podacima koji su navedeni na zvaničnom sajtu, tim u kojem je Jovana angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade s ciljem da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja, zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi, kao i da pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

 

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić istakao je za „Alo!“ da se Jovane Đinđić seća sa snimanja spota za Đinđićevu kampanju 1993.

- Znam je kada je bila mala devojčica sa snimanja spota u kojem ju je Zoran Đinđić držao u naručju. Davno je to bilo, za kampanju „Pošteno“. Baš mi je milo što se zaposlila i da radi to što radi. Drago mi je da deca rastu i da postaju svoji ljudi - kazao je Krstić.

Zoran Đinđić

 *Zoran Đinđić, Foto: Profimedia

Đinđićeva ćerka angažovana je kao koordinatorka, a u njenoj biografiji navodi se da je diplomirala 2013. na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum“, na smeru Komunikologija. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je na koledžu u Londonu.

- Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentkinja, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava - navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Najbolji student

Inače, Jovana Đinđić je bila jedan od najboljih studenata i nikada se nije pozivala na činjenicu da je ćerka nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zoran Đinđića. Profesori su je opisivali kao veoma savesnu, vrednu i skromnu.

- Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kojem je potrebnija - govorili su Jovanini profesori 2013. za „Večernje novosti“ .

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a iza sebe je stavio suprugu Ružicu, kćerku Jovanu i sina Luku.

(Izvor: alo.rs / D.Ramadani - V.Papović)

Share this article