Kvadrat 600 evra i raste: Ovaj grad u Srbiji postaje novi raj za nekretnine

Osim Beograda, grad u Srbiji koji je u ovoj godini doživeo građevinski bum je Zrenjanin

To znači da je se ovaj mali grad svrstao u top tri u kojima vredi imati nekretninu.

PROČITAJTE JOŠ PREMIJERKA BRNABIĆ: Zbog korone uvodimo mere u Beogradu!

Mnogi parametri pokazuju da je tržište nekretnina u Zrenjaninu doživelo pravu espanziju. Ovo se pogotovo odnosi na broj novoizgrađenih stanova. Sa 38 miliona evra ukupnog prometa na tržištu nekretnina, koliko je Zrenjanin prihodovao prošle godine, najveći banatski grad pripada gornjem delu tabele po prometu nekretnina uzimajući u obzir sve gradove u Srbiji.

 

Dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta dodatno je proširilo tržište novogradnje u ovom gradu, a velik broj novoizgrađenih stanova uticao je i da cene stanogradnje porastu.

Ako posmatramo ceo grad, vidimo da je prosečni kvadrat oglašenih stanova u starogradnji 589 evra. Interesantno je da od polovine 2019. godine cena kvadrata stanova u Zrenjaninu raste.

PROČITAJTE JOŠ DR KISIĆ: Izbori nisu razlog povećanja obolelih od korone, evo u čemu je problem

Ako ste ljubitelj kuća, obradovaće vas informacija da su kuće u Zrenjaninu znatno jeftinije nego stanovi. Tako je prosečna cena kvadrata oglašenih kuća na sajtu 4zida.rs 338 evra.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, najskuplja kuća u Zrenjaninu u 2019. godini prodata je za nešto više od 85.000 evra.

U Zrenjaninu je trenutno aktivno oko sedam gradilišta, a još nekoliko je u pripremi. Na sajtu grada Zrenjanina navodi se da će ukupno oko 400 stanova biti izgrađeno do kraja ove godine. Interesantno je da gradnja na ovim objektima nije stala čak ni tokom vanrednog stanja, a investitori su se potrudili da poštuju sve zakonske i bezbednosno-zdravstvene mere.

(kutaknet.com / telegraf.rs)

Share this article