Lekari se bore za život dečaka (4) na kojeg je palo drvo: "DRVO JE PALO, A ONDA SU MOG UNUKA UNELI KRVAVOG"

Dečak O. I. (4) iz Borče, koji je teško povređen kada je olujni vetar oborio drvo na njega pred zgradom u Ulici braće Rajt, životno je ugrožen i pod budnim je nadzorom lekara Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Dečak se bezbrižno igrao pred zgradom u Ulici braće Rajt u Borči kada je prekjuče oko 15 sati iznenada počela oluja. Snažni udari vetra oborili su drvo koje se obrušilo na mališana na svega nekoliko metara od njegove kuće. Umalo je nastradao njegov stariji brat (11) koji je pokušao da ga spase.

 

- Hteo je da uđe u kuću, ali nije mogao, vetar ga je nosio. Drvo je palo na mog unuka i na tri mesta ga povredilo po glavi. Tu su mu bili stariji brat i sestra. Spremali su se svi da idu na neki koncert, smišljali su šta će da obuku. Znam samo da je u toj oluji brat pokušao da ga spase. I on umalo ne nastrada od drveta. I njega je srušilo. Pao je i onesvestio se - priča Jaldeza I., baka povređenog dečaka O. I. (4).

Dečakova baka priča da se sve dogodilo iznenada.

- Bila sam u svojoj sobi, samo sam čula da je tutnjalo. Bože moj, kada sam čula šta se dogodilo, mislila sam da se šale. Celo veče sam plakala. Bolje da je mene udario grom, a ne nesreća na dete od četiri godine - zaplakala je baka, koja od juče nema mira. Sedi na verandi i čeka vesti o stanju unuka.

Dečakova majka, priča ona, sve vreme bdi nad svojim četvorogodišnjakom. Prvo u Urgentnom centru, a od juče u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

- Doktori su njegovoj mami, mojoj ćerki, rekli da mu je naprsla lobanja mnogo. Juče je imao operaciju i trajala je dva i po sata. Ne znam šta će biti s njim, mnogo ga je udarilo, veliko drvo, a malo dete. Sav je bio krvav - pokazuje na potpuno izlomljeno drvo razbacanih masivnih grana koje i dalje stoje onako kako ih je oborio vetar.

(Izvor: blic.rs / Milena Rodić)

Share this article