Lekovima za stoku trovao štićenike staračkog doma i to vešto prikrivao!

Lek ne sme nikako da se daje ljudima, jer je opasan po njihovo zdravlje

Vladica Stanojević, direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”, lišen je slobode zbog sumnje da je u lečenju štićenika pomenute ustanove koristio nedozvoljena sredstva i to prikrivao.

Osim Stanojevića uhapšena je i doktorka pomenute ustanove, pod optužbom za nesavesno lečenje starijih osoba.

PROČITAJTE JOŠ SKANDAL Vlasnik vikendice upao bagerom u dečje odmaralište, isekao drveće i iščupao ljuljaške

Policija je dobila prijavu o ovom krivičnom delu koje se stavlja na teret Stojanoviću i brzo ga lišila slobode.

 

U Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” pojavila se šuga i mnogi štićenici su oboleli od ove zaraze. Međutim pojavu šuge u svom objektu direktor Stanojević pokušao je da prikrije tako što je doktorki Zavoda izdao naređenje da obolele leči lekom “Medimectin”.

Lek “Medimectin” namenjen je za stoku, kao što su goveda, ovce, svinje i prema uputstvima ovog leka on se daje kod pojave vaški, šuge, problema sa plućima i slično. Međutim taj lek ne sme nikako da se daje ljudima, jer je opasan po njihovo zdravlje.

PROČITAJTE JOŠ Ugostitelj iz Crne Gore ponovo ŠOKIRA: "Dođu na letovanje sa 200 evra u džepu, pa ja na Kopaonik nosim 1.000" (VIDEO)

Odmah po dobijanju prijave policija je uhapsila doktorku koja je ovako “lečila” ljude kao i direktora Vladicu Stanojevića, javljaju Novosti.

Stanojeviću se pored ovog dela na teret stavljaju i razne finansijske mahinacije, kojima je bio sklon kao direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice”.

Share this article