Limeni sanduk krije tajnu: Iznenadna smrt trudnice na Suvoj planini potresla celo selo

Čak ni najbliža rodbina trudnice iz Belopalanačkog sela ne zna od čega je preminula

Na seoskom groblju u Belopalanačkom selu Šljivovik, u prisustvu najbližih rođaka, u subotu je sahranjena I. G. (34). Zlosrećna žena je bila u šestom mesecu trudnoće, a sahranjena je uprkos zahtevu porodice da se prethodno obavi obdukcija kako bi se saznao pravi razlog smrti.

 

Smrt ove mlade žene je sama po sebi uznemirila celo selo, ali je dodatni strah među retkim gorštacima zavladao jer ni najbližima nije rečeno usled čega je tačno ova žena preminula. Čudno im je i to što nije pokazivala znake pogoršanja zdravstvenog stanja.
I. G. je, prema priči njene rođake iz Beograda Milice Veselinović, bila u šestom mesecu trudnoće, a preminula je u četvrtak oko osam časova u porodičnoj kući u kojoj je živela sa nevenčanim suprugom Vitomirom i dvoje dece iz prethodnog braka.

- Poslednjih dana njeno zdravstveno stanje je bilo uobičajeno, da bi ujutro izdahnula. O ovom dramatičnom slučaju je odmah obavešten belopalanački Dom zdravlja, policija, opština u Palanci, Centar za socijalni rad, pirotski Zavod za javno zdravlje. Umesto bilo kakvog odgovora na pitanje zašto je preminula, dopremljen je limeni sanduk i naložena sahrana, čemu se njen otac Branislav (72) izričito protivio - kaže Veselinovićeva, koja nije mogla da ode na sahranu u Šljivovik.

PROČITAJTE JOŠ Preminuo veroučitelj Predrag (39): U Valjevu korona odnela još jedan život

Igor Golubović, brat po majci nesrećne trudnice, kaže da je njegova sestra sahranjena uprkos tome što su zahtevali obdukciju, ali da od svog zahteva ni on ni otac Branislav (72) neće odustati, odnosno da će tražiti ekshumaciju. Jedini razlog je, kako kaže, da se sazna prava istina o smrti njegove sestre. Jer, smatraju, neobično je da umre trudnica u šestom mesecu trudnoće, a da se ne radi obdukcija kako bi se saznao pravi razlog smrti.

 

- Pre tri godine, u 43. godini, na gotovo identičan način umro je moj i njen brat. Sada se to desilo njoj i ja želim da znam istinu o uzroku, kako se ne bi nešto slično desilo meni ili nekom mom potomku - kaže Igor.

Retki gorštaci čekaju odgovore nadležnih

On dodaje da mu je jedan od zvaničnika telefonom rekao da je najverovatniji uzrok kovid 19, ali on smatra da je ta opcija nemoguća, jer bi nadležne službe odmah blokirale selo i stavile ga u karantin.

BEZ KOMENTARA

Ni posle više pokušaja da nadležnima u Pirotu postavimo pitanja o slučaju preminule trudnice, do juče nismo uspeli da dobijemo odgovore. Jer, niko od nadležnih nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article