Majci bolesnog deteta dali pomoć, a sada joj traže da vrati MILION DINARA

Slađani Svilar iz sela Karađorđevo ukinuta je tuđa nega i pomoć za bolesno dete, a Pokrajinski PIO traži joj da vrati milion dinara koje je dobila do sada.

Slađana je pomoć primila jer njena devojčica ima IQ manji od 40 i ima elemente autizma i napade epilepsije, a ne može sama ni da jede i pije.

- Pomoć je odobrena 2009, ali u rešenju ne piše da je trajno. Kada sam od majki druge bolesne dece saznala da odlaze na revizije, zvala sam Centar za socijalni rad u Bačkoj Topoli i pitala da li je potrebna kontrola. Rekli su mi da ću biti obaveštena. Poštar u septembru nije doneo novac, pa sam pozvala CZSR i saznala da smo dužni milion dinara, zbog čega nam je ukinuta pomoć - priča majka.

- Rekli su mi da čekam jer je sve na drugostepenoj komisiji. Obratila sam se opštinskom ombudsmanu, opštini i više nemam kome drugom, a od stresa sam se i ja razbolela - kaže Slađana.

U Udruženju za podršku "Zajedno" kažu da je porodica morala da bude obaveštena o datumu revizije kako se ovo ne bi dogodilo.

- Revoltirani smo zbog ovog nemara, nedužni ljudi su kažnjeni - kaže Erika Balažević, predsednica "Zajedno".

Učiteljica devojčice Vesna Gavrić potvrđuje za "Blic" da joj je potreban stalan nadzor. U Centru za socijalni rad kažu da razmatraju slučaj.

- Moramo da postupamo po zakonu - kažu u Centru.

KutakNet

Share this article