"Mi odlazimo večeras i sve što se desi je božja volja" Sarajevski Romeo i Julija mislili su da je LJUBAV JAČA OD SMRTI, a ovo je poslednje Admirino pismo majci

18. maja je prošlo punih 27 godina od pogibije Boška Brkića i Admire Ismić na Vrbanja mostu. Devet godina ljubavi odneo je rafal snajpera, a ljubav dvoje mladih iz Sarajeva ostala je da se pamti i u narednim generacijama.

Sarajevski Romeo i Julija nisu videli ništa sporno u tome što je Boško bio Srbin, dok je Admira bila Bošnjakinja. Nije smetalo ni njihovim roditeljima, ali smetalo je ostalima. Zato su rešili da napuste Sarajevo i potraže sreću na drugom mestu, neopterećeni ratom i pitanjima nacionalne pripadnosti.

PROČITAJTE JOŠ Mediji objavili da je umro Mustafa Nadarević, on se javio iz bolnice i evo šta je poručio!

 

Admira je pre polaska ostavila pismo majci.

Pismo koje je Admira ostavila majci:

„Draga majko,

Mi odlazimo večeras i sve što se desi je Božija volja. Zvaću te čim pređemo tamo. Brinem se za tebe, i za Žuću. Pričali smo kad se rat završi, vratićemo se i sve će biti kao pre. Kao da rata nije bilo. Ne brini za mene, brini o sebi, tako će meni biti lakše.

Volim te mnogo,

Tvoja Admira“

Nažalost, pre nego što su oni našli novi, bolji život, njih je našao rafal, i to na mostu koji su krenuli da prelaze 18. maja 1993. godine. Prvi u nizu metaka pogodio je Boška. Sledeći je pripao Admiri koja je dopuzala do Boška, zagrlila ga i uskoro kraj njega preminula.

Osam dana njihova tela provela su na mostu dok vojska Republike Srpske nije uspela da dođe do prilike da ih izvuče i sahrani. Potresne slike i priča iza ljubavi sarajevskih Romea i Julije obišle su svet, a do danas niko nije osuđen za ubistvo. Admirini roditelji i Boškova majka mnogo puta su do sada govorili o svojoj deci. Iz arhivskog materijala RSE izdvajamo reči Admirinih roditelja, Zije i Nedrete Ismić: „Stalno je govorila: ‘Zar misliš da je pošteno da on ide sam, a da ja ostanem? To da pođe bila je njena odluka. Mislila je da je ljubav jača i od smrti.“

Share this article