MNOGI VEĆ ODUSTAJU: Letovanje u Grčkoj sledeće godine znatno SKUPLJE

Pojedine turističke agencije u ponudi već imaju turističke aranžmane za Grčku za 2018, ali je uglavnom reč o hotelima sa pet zvezdica, pa tako već sada možete da prođete jeftinije i do 40 odsto. Ono što je sigurno u odnosu na prošlu godinu cene će biti nešto veće, i to do deset odsto.

I dok pojedine velike turističke agencije već sada imaju ponude hotele za kontinentalnu Grčku, većina će ih, kako kažu imati u decembru, dok će kompletni aranžmani koji uključuju i prevoz (avionom, autobusom ili kolima) biti u februaru, pre Sajma turizma.

   

Većina aranžmana spremna do Nove godine

Dušan Anastasov, iz Big Blue grupacije, ističe da trenutno obavljaju velike pripreme oko naredne sezone, a većina destinacija biće spremna do Nove godine.

- Polako se budi svest građana o tome koliko je korisno napraviti rezervaciju u ranoj buking opciji. Za sada smo objavili ponudu hotela za leto 2018. godine za kontinentalni deo Grčke, uglavnom hotele na Halkidikiju. Za rane rezervacije popusti su od deset do 30 odsto, a mi kao agencija odobravamo dodatnih 10 odsto popusta za celokupnu uplatu aranžmana ili mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana ili karticama sve do 12 rata. U odnosu na prošlu godinu cene su veće za oko 7-10 odsto u samoj nabavci, odnosno cene su Grci uvećali - ističe Anastasov.

Trenutno u ponudi "Kontikija" su luksuzni hoteli za severni deo Grčke, i to za hotele sa pet zvezdica, jer oni imaju već sada rane bukinge. Ko već sada zna da su mu ti hoteli izbor za letovanje, zbog slobodnih mesta, trebalo bi da obavi rezervaciju.

- Sada su najbolji popusti koji iznose od 25 do 30 odsto u odnosu na cenu koje su tokom leta - kaže Andrej Todorović iz "Kontikija".

 

Ukoliko se odlučite sada za aranžman, za rezervaciju potrebno je izdvojiti odmah 40 odsto od cene, dok preostalih 60 odsto se plaća do početka putovanja. Očekuje se da bi u decembru 70 odsto aranžmana bude kompletirano sa avio, bus, sopstveni prevoz.

U agencijama "Viva" i "1 A", kako su nam rekli ponude za letovanje 2018. će imati u decembru.

Neke od cena za leto 2018. u Grčkoj

Aegean Melatron 5* na Kasandri PP 40 evra (Big Blue)

Possidi Holidays resort 5* početak Kasandre PP 48 evra (Big Blue)

Sani Asterias suites početak Kasandre cena ND 125 evra (Big Blue)

Miraggio Thermal SPA ND 5* blizu Pefkohoria 51 evro (Big Blue)

Porto Carras ND Sitonija 64 evra (Kontiki)

Alia Palace Kasandra PP 47 evra (Kontiki)

(Izvor: blic.rs / Danijela Nišavić)

Share this article