Nove mere Vlade Srbije: Policijski čas od 17 do 5, zaštitna maska ne sme biti skuplja od 120 dinara

U Srbiji obolelo 187 ljudi, 97 hospitalizovano, 14 je na respiratoru, do sada imamo dve žrtve

Od danas zabrana kretanja za sve građane važiće od 17 časova do 5 časova ujutru, a izuzetak je samo nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica, odlučila je danas Vlada Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: GDE OVI IDU? ŠTA SE OVO DEŠAVA? 70.000 američkih vojnika sletelo u Hamburg

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

 

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

PROČITAJTE JOŠ: Dr Nestorović: AKO IZDRŽIMO UDAR OVE I SLEDEĆE NEDELJE, NAJGORE JE ZA NAMA!

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest, navedeno je u saopštenju.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article