Osam dečaka PRETUKLO druga iz škole: "POSTOJE SNIMCI, PLAČEM POLA DANA!"

Učenik Osnovne škole "Srbija" u Palama zadobio je teške povrede kada ga je pretuklo osam njegovih vršnjaka.

Tu informaciju je za "Srpskainfo" potvrdila potpredsednica Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević.

Ona je prvo na svom Tviter profilu napasila: “Oplakala sam pola dana i mogla bih još, za malim pacijentom, učenikom OŠ 'Srbija'. Tuklo ga osam vršnjaka. Snimci postoje".

 

Karadžićeva je u razgovoru za "Srpskainfo" rekla da je dečak danas sa roditeljima otišao u bolnicu da bi ga hirurg pregledao.

- On je bio kod mene na snimanju rebara i drugih telova tela koji ga bole. Incident se dogodio krajem prošle sedmice. Ne mogu da odajem nikakve informacije o ovom detetu - istakla je Karadžić-Jovičević, koja je takođe lekar.

Ona je dodala da vršanjačko nasilje u ovoj školi traje godinama, ali niko od nadležnih u ovoj školi ne reaguje.

- Kao što sam napisala, postoje snimci te tuče, ali u školi nikom ne dozvoljavaju da ih vide - rekla je Sonja Karadžić-Jovičević.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo su za "Srpskainfo" rekli da im ovaj slučaj nije prijavljen.

Sanja Marković direktorka Osnovne škole „Srbija“ u Palama tvrdi da ne zna da se u njenoj školi dogodilo teško vršnjačko nasilje u kojem je povređen jedan učenik. Markovićeva je u razgovoru za Srpskainfo rekla da ne znao o kakvom nasilju se radi, a ni kada se to desilo.

Na naše pitanje kako ona kao direktorka škole ne zna ništa o tome, ako navodno postoje i video snimci sukoba, odgovorila je da o tome ne može da priča preko telefona.

-Morate da pitate nekog ko vas je o tome obavestio i da od njega dobijete podrobnije informacije. Ne želim razgovarati preko telefona, ako vas nešto interesuje možete sa nalogom doći u moju kancelariju da razgovoramo – poručila je Markovićeva.

(Izvor: blic.rs)

Share this article