PANČEVO ZANEMELO Kolona tinejdžera ispraća BRUTALNO UBIJENOG DRUGA, a reči nad grobom lome srce

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na Novom groblju u Pančevu kako bi na večni počinak ispratili Ivana Adamova, tinejdžera koji je pre nekoliko dana brutalno ubijen u tuči u ovom gradu.

Najveći broj okupljenih su Ivanovi prijatelji i drugovi iz škole koji uplakani i u tišini ispraćaju Ivana na večni počinak.

Foto: U. Arsić / RAS Srbija

Telo brutalno ubijenog mladića prevezeno je na kolicima i belom kovčegu, a ispred parcele ispraćeno je molitvnom sveštenika.

Ivanov profesor održao je govor koji je rasplakao i najhrabrije.

 

- Ovog decembarskog vetrovitog dana okupljamo se ovde, a ne u školskom dvorištu. Više ništa nije važno, ni ocena, ni sveska, ni čitanka, ni svedočanstvo... Tebe nema! Sa tobom odlazi i tvoj smisao za humor, večiti osmeh, odmerenost i uvek prisutne crne naočare. Tvoje roditelje ne može utešiti niko i ništa, osim činjenice da si bio dete za ponos. Nama, koji smo te poznavali, ostaje večita uspomena na svaki trenutak proveden sa tobom. Neka ti je večna slava! - rekao je dečakov profesor.

Foto: U. Arsić / RAS Srbija

Nakon opela, uz zvuke crkvenih zvona, tužna povorka krenula je grobnom mestu...

 

Ivan Adamov ubijen je kod sportskog centra u Pančevu prilikom tuče zakazane između tinejdžera kako bi "odmerili snage".

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Ubijeni Ivan bio je sa dva, dok je N. S. bio sa tri drugara, ali su se njih dvojica tukli jedan na jedan.

- Meni su drugovi mog sina Ivana, koji su bili tu kada je on ubijen, rekli da ga je taj dečak nazvao i zahtevao da se s njim nađe. Kada se Ivan našao s njim, on je počeo da ga vuče. Vukao ga je nekoliko metara dok nisu došli u mrak, gde ga je ubio. Onda je počeo da viče da ga puste da ga dokrajči - ispričao je juče za "Blic" otac ubijenog dečaka Dragan Adamov.

Adamov je nasmrt izboden u četvrtak uveče.

(Izvor: blic.rs)

Share this article