PAO AVION KOD ZRENJANINA! Letelica skroz zgužvana, pilot poginuo! (FOTO)

Vladimir Bulat (47) pilot je koji je upravljao malim avionom Zlin 526F koji se srušio jutros oko 8.30 sati u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina, u ataru sela Lukićevo. Kako piše RTV, Vladimir je poginuo.

 

Vladimir je izvodio akrobatski let, a avion je potom pao u poljanu i zabio se u zemlju, i to na dubinu od dva metra. Fotografije sa lica mesta su veoma dramatične, a na njima se može videti da je avion "zgužvan" do neprepoznatljivosti od siline udara.

Vladimir Bulat

 *Vladimir Bulat je živeo za avione; Foto: Facebook

Vladimir Bulat je najpre bio član aero kluba "Falcons" iz Zrenjanina, a pre 2 godine postao je njegov predsednik. On je inače iz Beograda, gde je završio i Vazduhoplovnu akademiju. Poznat je po svojim akrobatskim letovima. Inače, leteo je u mnogim zemljama sveta, gde je stekao mnogo prijatelja i poštovalaca.

 

Na njegovom Fejsbuk profilu Bulat je na mestu pilota sa širokim osmehom.

Vladimir Bulat

 *Vladimir, vrhunski pilot; Foto: Facebook

O Vladimiru Bulatu kao izvrsnom pilotu pisao je ugledni portal Tango 6 2014. godine, kao o jednom od retkih privatnih entuzijasta koji ulaže u ovaj skup sport i koji je te godine bio u procesu formiranja škole akrobatskog letenja u okviru njegovog AK „Falcons“.

 

Vladimir Bulat

 *Bulat je obožavao svoju letelicu; Foto: Facebook

Na aeromitingu Vršac 2014. on i njegov budući učenik, kolega pilota i akro-entuzijasta Pavle Marković, pričali su kako se postaje akrobatski pilot u Srbiji...

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article