POČELO JE, A KAZNA IZGLEDA OVAKO: Za dva i po sata 24 kažnjena vozača na rampi Šimanovci! 3 naša i 21 stranac (FOTO)

BEOGRAD - Na auto-putu Šid - Šimanovci počelo je merenje srednje brzine vozila na auto-putu i danas su na naplatnoj stanici Šimanovci za dva i po sata kažnjena 24 vozača, od kojih je 21 stranac.

Zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković je rekao novinarima, na rampi Šimanovci, da je merenje srednje brzine na auto-putu inače počelo u ponedeljak, 4. septembra i da će naknadno iz sistema biti obrađeni podaci i kažnjeni vozači koji su prekoračili brzinu, a da od danas saobraćajna policija kažnjava na naplatnim rampama.

 

Kako je rekao, od 24 kažnjena vozača samo su tri državljani Srbije, a 21 je stranac i od toga su trojica u skraćenom postupku procesuriana pred nadležnim prekršajnim sudom, dok su ostali platili kazne po prekršajnom nalogu. "Uglavnom su prekoračenja bila do 40 km na sat od dozvoljene brzine, naveo je Milinković.

 *FOTO: TANJUG/RADE PRELIĆ

Dodao je da su tri prekoračenja bila zbog brzine iznad 160 km na sat.

Milinković je rekao da bi do kraja godine trebalo na svim auto-putevima u Srbiji da proradi taj sistem kontrole i kažnjavanja vozača na osnovu merenja srednje brzine vozila.

- Od ponedeljka je počelo izračunavanje prosečne brzine kretanja na deonici auto-puta Šid - Šimanovci. Danas smo na Šimanovcima primenili način vršenja kontrole koristeći mogućnost da se onlajn dobiju podaci o prekoračenju prosečne brzine. U svim naplatnim stanicama se nalazi po jedan policijski službenik i kada se pojavi vozilo koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu, tom vozaču se uzimaju dokumenta i on se sankcioniše, objasnio je Milinković.

(Izvor: kurir.rs / Tanjug)

Share this article