Posle 10 godina iščekivanja: Trojke donele radost!

DERVENTA - Presrećni Dervenćani Mirjana (37) i Rajko (40) Gibanica, posle decenije braka, u petak 13. januara postali su roditelji, i to Mateje, Tee i Filipa. Ovo je radost ne samo za porodicu Gibanica, nego i za grad na Ukrini, u koji, prvi put posle 1985. godine, ponovo stižu trojke.

- Uprkos vantelesnoj oplodnji i rizičnoj trudnoći, osećam se fenomenalno i ponosna sam. Ovo je nesvakidašnji osećaj i, hvala Bogu, a i svima onima koji su nam nesebično pomagali i bili uz nas, naš dosanjani san. Kad sam ugledala bebe, bio je to osećaj koji se zaista ne može rečima opisati - sa ushićenjem kazuje Mirjana, majka dveju devojčica i dečaka.

U bolnici banjalučkog UKC, kaže, ostala je 26 dana posle porođaja i sada je sve u najboljem redu.

Mateja je rođena sa 1.970, Tea sa 1.740, a Filip sa 1.880 grama, ujutro oko devet časova.

 

Gibanice se prisećaju prvorazrednog šokantnog iznenađenja i radosti kad su još na prvom ultrazvuku saznali da čekaju trojke.

- Naša sreća je razumljiva, jer smo posle deset godina braka, posle neizmerne volje i istrajnosti, pogotovo u poslednje tri godine, a zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, uspeli da dobijemo prinove, i to tri - kaže srećni otac Rajko.

Presrećnim roditeljima i novorođenčadi pri ruci su bake, a tu su, da pripomognu, i ostala rodbina i komšije.

Petočlanu porodicu Gibanica u njihovom domu posetili su i uručili joj prigodne poklone i načelnik opštine Milorad Simić i Radovan Pazurević, direktor ovdašnje fabrike obuće "Sanino", u kojoj je Mirjana zaposlena.

- Izuzetno zadovoljstvo mi je da obiđemo ovu porodicu i sa njima podelimo trostruku radost. Velika je to stvar i za našu opštinu, koja je posle 32 godine ponovo dobila trojke - rekao je čelni čovek Dervente.

Direktor Pazurević je pogotovo bio ponosan činjenicom što je majka trojki iz njegovog kolektiva.

- Izražavam i svoje divljenje Mirjani što je uspela da iznese sav ovaj teret proteklih meseci, čime je pokazala i veliku hrabrost - ističe Pazurević.

DAROVI

Gibanice je Radovan Pazurević, direktor "Sanina", obradovao sa 3.000 KM i drugim poklonima. Načelnik derventske opštine Milorad Simić je takođe doneo darove i, u skladu sa opštinskom odlukom, predao kovertu sa 3.000 maraka, koliko pripada majci koja rodi trojke.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article