POŠLI MEČKOM ZA NEMAČKU I SPAKOVALI 4 TEGLE NUTELE... DA SE NAĐE: A onda su na Gradini srpski carinici otvorili jednu!

Rekli da nemaju šta da prijave, a evo šta ih je odalo

Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju male količine narkotika, koje putnici skrivaju na najrazličitijim mestima, ali slučaj zabeležen tokom proteklog vikenda na prelazu Gradina je svojevrsni presedan, jer su zamotuljci marihuane pronađeni sakriveni u kremu.

PROČITAJTE JOŠ DA LI JE NOVI POLICIJSKI ČAS REŠENJE ZA OBUZDAVANJE KORONE? Dr Stevanović ima jasan odgovor

Prekršaj je otkriven kada je 27. juna 2020. godine na izlazu iz zemlje za kontrolu pristigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

 

Bez obzira što su i 40-godišnji vozač i njegov saputnik tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje carinici su u saradnji sa policijom ipak odlučili da detaljno pregledaju njihov prtljag.

marihuana-u-eurokremu-gradina 620

 *Foto: Carina Srbije

U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri tegle krema od lešnika. Carinik je prilikom pregleda uočio da na jednoj od njih ispod poklopca nedostaje aluminijumska folija, odnosno, da je tegla otvarana, iako je delovalo da je do vrha puna.

Sumnja da se u njoj nalazi još nešto ispostavila se kao opravdana, jer su iz krema izvađene dve kesice u kojima je bilo nešto više od 50 grama marihuane.

Share this article