Preminuo veroučitelj Predrag (39): U Valjevu korona odnela još jedan život

Veroučitelj Predrag Jevtić preminuo je 5. aprila 2020. godine

Od bolesti “kovid-19” u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu, preminuo je Predrag Jevtić (39) iz Valjeva, dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima Osnovne škole “Mile Dubljević” iz Lajkovca. Iza sebe je ostavio suprugu i četrnaestomesečnog sina.

PROČITAJTE JOŠ: Koji pacijenti će posle infekcije koronavirusom imati TRAJNO OŠTEĆENJE PLUĆA i šta znači najopasnija treća faza

Posle završenog Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, postao je veroučitelj u lajkovačkim selima Bogovađa, Vračević, Bajevac, Markova Crkva, Ratkovac i Nepričava. Eparhija valjevska, koja je nedavno ostala bez episkopa Milutina, koji je takođe preminuo od posledica virusa korona, objavila je da je Jevtić “učenicima više generacija prenosio znanje o nauci Hristovoj, jednako svedočeći sve jevanđeoske vrline.

- Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu – ističu u Eparhiji valjevskoj.

PROČITAJTE JOŠ Predsednik poručio građanima: Nema porodičnih okupljanja za Uskrs i Vaskrs!

SAHRANA

U krugu najbližih, u skladu sa propisima u toku vanrednog stanja, veroučitelj Predrag Jevtić sahranjen je u utorak, u porodičnoj grobnici u selu Belić kod Valjeva.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article