Raskrinkan lanac elitne prostitucije, pale studentkinje, ali i sredovečne domaćice: Po 7 žena radilo smenu u stanu u Beogradu!

Elitne prostitutke, njih sedam, uhapšene su nedavno u stanu u Novom Beogradu gde su klijentima pružale seksualne usluge za novac.

"Prva smena trajala je od 13 do 20 časova, a druga od 20 do 1 ili 2 ujutru. Smenjivale su se u grupama. U stanu su pored devojke zatečena i 3 muškarca makroa koji su devojkama služili kao obezbeđenje, ali i kao vozači. Naime, ukoliko bi trebalo da devojke pruže svoje usluge van tog stana, oni su njih odvozili, dovozili, ali i pružali im neku vrstu sigurnosti jer te devojke ne znaju šta da očekuju i hoće li im se nešto desiti ako ne idu kod stalnog klijenta", objašnjava Bojana Sekulić Stanković, operativac Odeljenja za javni red i mir u MUP.

 

Prema njenim rečima, nema tipičnog profila prostitutke koja radi za velike novčane sume.

"To su studentkinje, domaćice, zaposlene, nezaposlene. Ima i mlađih i starijih. Ljudi obično kada pomisle na takvu vrstu prostitutki zamisle neku mladu, sređenu, botoksiranu ženu, odnosno devojku koja sebi može priuštiti skupe tretmane, sa silikonima u grudima, usnama, zadnjici. Ima takvih, ali one su zapravo u manjini", priča ona.

Kako objašnjava, među elitnim prostitutkama najviše je onih koje izgledaju sasvim prosečno, "normalno", a u Beograd su došle iz nekih manjih mesta.

"Što se tiče njihovih zanimanja, postoje devojke koje zaista imaju svoja zanimanja nevezano za to da li rade u struci ili ne, a postoji i niz izmišljenih zanimanja, poput starleta, klaberki... Postoji i određeni broj hostesa koje na određenim mestima pružaju takve usluge. Po nekom pravilu sve one su punoletne, između 18 pa sve do 30 ili 40 godina. Ima i starijih, ali najveći broj je između 20 i 25 godina", naglašava ona.

 

Posluju preko posrednika - makroa

Elitne prostitutke ne troše svoje vreme na pregovore sa klijentima. One za sve to imaju svoje posrednike, makroe, koji ih nude "na tržištu". Kako naglašava Bojana Sekulić Stanković, makro u takvoj vrsti prostitucije nije nasilnik koji tuče žene, maltretira ih, primorava na seks.

"Ima toga još ponegde, ali to je davno prevaziđen model za njih. Makroi su zapravo posrednici (kao što kaže i krivično delo posredovanja u prostituciji), a njih i prostitutke spojio je zajednički interes. Oni pronalaze klijente u klubovima, restoranima, hotelima, sastancima... i angažuju devojke sa kojima sarađuju.

Sada već i ti makroi - posrednici vode računa jer svaka prisila ili primena sila, pretnje dobija dimenzije drugog krivičnog dela, trgovina ljudima, gde su ozbiljnije zaprećene kazne. Dokle god ima devojaka koje će to raditi dobrovoljno, nema zaista potrebe da neko ulazi u to krivično delo koje je ozbiljno po svojoj prirodi", objašnjava ona.

(Izvor: kurir.rs / blic.rs)

Share this article