Reprezentativac Srbije Matija Nastasić finansira obnovu bolnice u Valjevu

Srpski reprezentativac Matija Nastasić donirao je sredstva Opštoj bolnici u Valjevu za rekonstrukciju i sanaciju Odeljenja pedijatrije.

Kako navodi lokalni portal "Ugradu.info" štoper Šalkea, koji je rođen u Valjevu, izdvojio je sredstva i već su počeli radovi koji podrazumevaju zamenu kompletne elektroinstalacije i rasvete, postavljanje novih podova, zamenu spoljašnje sa novom PVC stolarijom, zamenu unutrašnje stolarije, sređivanje sanitarnih čvorova i kupatila sa keramičarskim radovima, molersko-farbarske radove, nabavku opreme za krevete... 

Posle rekonstrukcije poboljšaće se infrastrukturni uslovi pedijatrijskog odeljenja, a potom će uslediti i aktivnosti na nabavci medicinske opreme. 

Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju hospitalizuje oko 1.000 pacijenata kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite. 

Nastasić je još kao dečak došao u Partizan, ali nije nastupao za prvi tim crno-belih, nego je odmah zapoceo internacionalnu karijeru u italijanskoj Fiorentini, potom je nastupao u Engleskoj za Mančester Siti, a sada je među 'Rudarima'. 

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 23 utakmice.

(Izvor: b92.net)

Share this article