SAHRANJENA MARIJA: Ubila se jer joj muž nije dozvoljavao da viđa decu

Godinama je trpela šikaniranje, maltretiranje, provokacije, samo da ne bi bila razdvojena od dece. Kad je, na kraju, bila prinuđena da se razvede, sud je decu dodelio ocu na staranje! To nije mogla da podnese.

Te subote pred Uskrs, celi dan je kuvala, mesila, bila je srećna jer je očekivala da joj deca dođu na ručak, a onda je stigla SMS poruka od bivšeg muža! Ponovo ju je slagao, decu opet neće videti. Onda je sela na bicikl i otišla u Paraćin, navodno da vrati neko odelo. Više je nismo videli, skočila je sa te zgrade!

Ovo tvrde roditelji Marije Paunović (31), majke dvoje dece, koja se veče pred Uskrs bacila sa požarnih stepenica solitera u centru grada. Marija je u ponedeljak sahranjena na seoskom grobnju u Tekiji, bez prisustva bivšeg supruga i dece, a potreseni roditelji još ne mogu da prihvate šta ih je zadesilo pred najveći hrišćanski praznik.

 

Majka Persida Radivojević kroz suze kaže da je njena ćerka u braku mučno živela. Suprug ju je povremeno i tukao, pa je više puta intervenisala policija.

- U našu kuću Marija godinama nije kročila, jer joj muž to nije dozvoljavao. Znala sam kakva je situacija, pa sam sama povremeno odlazila u grad da vidim ćerku i unuke. Nenad, Marijin otac, unuke nije video godinama, a obe smo krile situaciju od njega plašeći se da stanje ne bude još gore.

Prema rečima Marijinog oca Nenada, postupak oko razvoda i starateljstva nad decom završen je ovih dana. Marija još nije dobila sudsku odluku, ali njen bivši muž jeste i stalno ju je provocirao jer su deca ostala kod njega. To je nesretnu ženu potpuno slomilo, jer mesecima nije mogla da viđa sina i ćerku.

- Rekla mi je: "Šta ću, moram da se borim za svoje piliće, pisaću prigovor." A tako se radovala tom subotnjem ručku! Decu su dali ocu zbog njene psihičke bolesti, ali ona je redovno uzimala lekove i mogla je da se brine o njima - kaže potreseni Nenad. 

KOBNI SOLITER

Sa istog solitera i sa istog sprata s kog je u smrt zakoračila nesrećna Marija, 1995. godine skočila je i Dragana Mihajlović (24), koja je tu i stanovala. Ona je nepun minut sedela na prozoru svoje sobe, s nogama napolju, a zatim se otisnula u bezdan. Stanari zgrade odmah su se prisetili tog slučaja, tvrdeći da postoji neka "viša sila" koja vuče nesrećne duše ka tom soliteru.

 

(Izvor: novosti.rs)

Share this article