SEDMA ŽRTVA U SRBIJI, troje ljudi danas preminulo od koronavirusa

Ukupno 457 zaraženih, 7. smrtni slučaj!

U Srbiji je dosad potvrđeno 457 obolelih od korona virusa u Srbiji. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 295 osoba, a njih 73 bilo je pozitivno. Od ovog broja 47 osoba je hospitalizovano, a zabeležena su tri nova smrtna slučaja, rekla je Verica Jovanović, direktorka Instituta "Batut".

 

Kako je dodala, na Torlaku je dosad testirano 1.456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučajeva.

- Preminula su još dva pacijenta, od kojih jedna na Infektivnoj klinici u Beogradu. Pacijent je nekoliko dana bio na respiratoru, radilo se o osobi sa hroničnim bolestima. Drugi smrtni ishod je u Nišu, osoba je bila na respiratoru, takođe je to bio pacijent sa šećerom, reumatoidnim artritisom. Konačno, Imamo još jedan smrtni slučaj. U KBC "Dragiša Mišović" preminula je osoba od 48 godina - rekla je Verica Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE DOKTORKA BILJANA KOJA JE PREMINULA OD KORONA VIRUSA: Na svet donela stotine beba, ogroman gubitak!

Ona je dodala da sve ljude moli za pomoć i da je važno da se sve mere poštuju: treba držati distancu među najbližima, u radnom okruženju i na svim drugim mestima. Životno doba smrtnih ishoda je od srednjeg ka starijem životnom dobu.

- Molim penzionere da ostanu u svojim kućama. "Batut" apeluje uz podršku Vlade Srbije da se merama koje su uvede spreči širenje - istakla je dr Verica Jovanović, napomenuvši da sve institucije treba da budu na raspolaganju celom stanovništvu.

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819.

Građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

Share this article