SMIRILA IH VOJSKA: Masovna tuča migranata u Obrenovcu

U kasarni smešteno je 1060 migranata iz Avganistana, Pakistana, Iraka... Čarke među njima su česte, ali su sinoć poprimile veće razme

U kasarni u Obrenovcu u kojoj su smešteni migranti došlo je do masovne tuče, zbog čega su na lice mesta izašli pripadnici vojske i policije. 

"Sve je krenulo od naizgled bezazlene svađe, a pretvorilo se u masovnu tuču. Sve su izlomili, a neki su uspeli i da napuste centar. Međutim, ubrzo su svi vraćeni. Napali su i ljude iz Komeserijata za izbeglice", kaže izvor iz bezbednosnih struktura, navodi Blic.

 

Odmah po dobijanju informacije o incidentu u nedelju uveče, jake snage vojske i policije uputile su se u Obrenovac i u narednom periodu one će biti zadužene za čuvanje reda u objektu.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je do tuče više grupa migranata došlo zbog međusobnog optuživanja za krađu licnih stvari.

"Stanje u prihvatnom centru je nakon brzog pojavljivanja pripadnika policije stavljeno pod kontrolu i vrlo brzo je uspostavljen javni red i mir. Danas je u toku utvrdivanje identiteta lica koja su učestvovala u neredima, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu i u prisustvu lica iz Komesarijata za izbeglice radi se i na pronalasku izvršilaca nasilja, predmeta krivicnih dela, kao i predmeta podobnih za izvršenje krivičnih dela", kazao je Rebić.

PROČITAJTE JOŠ: Ja i Predrag Kon smo bili u sukobu! DR NESTOROVIĆ OTVORIO DUŠU i odgovorio na prozivke na društvenim mrežama

 

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article