Strašna sudbina zatekla mašinovođu koji je vozio voz kad je poginula porodica Đedovac kod Doboja

Mašinovođa Železnica RS, koji je upravljao vozom koji se pre sedmicu sudario s automobilom u kojem je umrla kompletna porodica Đedovac iz Stanova kod Doboja, zbog teškog psihičkog stanja smešten je u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka"

Mašinovođa je prilikom prijema u bolnicu, osim teškog psihičkog rastrojstva, imao i poremećaj rada srca, zbog čega je jedno vreme bio smešten u jedinici intenzivnog lečenja.

Nakon neuropsihijatrijskog pregleda i prepisane terapije, nesretni čovek je stabilizovan, ali se i dalje oporavlja u Internističkoj službi ove zdravstvene ustanove, gde je pod nadzorom specijaliste interne medicine Marka Adžića.

 

– Pacijent se još nije u potpunosti konvertovao, stanje je nešto bolje, ali mu srce još nije ušlo u normalan ritam – rekli su u dobojskoj bolnici.

Podsećamo, nakon ove nezapamćene tragedije oglasili su se iz Železnica RS, kazavši kako su odmah nakon nesreće izašle komisije ŽRS sa nadležnim organima MUP RS, ekipama Hitne pomoći i vatrogascima.

Foto: Facebook/Nikolina Đedovac, ,Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

 *Foto: Facebook/Nikolina Đedovac, ,Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

– Utvrđeno je da je mašinovođa, videvši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo kočiti, ali da putnički automobil nije prešao preko putnog prelaza – kazali su tada.

Prema navodima iz ŽRS, putni prelaz na kojem se dogodila nesreća obeležen je andrejevim krstom i saobraćajno-signalnim znacima, a voz se kretao po utvrđenom redu vožnje.

– Mašinovođama su na licu mesta urađeni neophodni testovi zbog utvrđivanja odgovornosti, a istragom će biti utvrđena odgovornost svih učesnika saobraćajne nesreće – navedeno je tada u saopštenju.

Alko-testovi pokazali su negativan rezultat kod obojice mašinovođa.

Supružnici Zlatko (53) i Slavica (46) Đedovac iz Stanova i njihova sedamnaestogodišnja ćerka Kristina smrtno su stradali na mestu nesreće, dok je njihova ćerka Nikolina (18) preminula naknadno u banjalučkom Kliničkom centru.

 

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article