STRAVIČAN EPILOG POTRAGE Posle osam dana nestali Nišlija pronađen mrtav u magacinu

Beživotno telo Srđana Dunjića (47) iz Niša, čiji je nestanak prijavljen 11. maja, pronađeno je u magacinu firme u kojoj je radio u Donjem Komrenu, saznaje "Blic". Dunjić je pronađen obešen u magacinu, a telo je otkrio vlasnik firme danas oko 13.30 sati.

U niškoj polici je potvđeno samo da je pronađeno telo Nišlije čiji je nestanak bio prijavljen.

Dunjić je poslednji put viđen pre devet dana kada je autom krenuo iz Aleksinca ka Nišu. Kod Trupala je doživeo manji udes jer je auto udario u bankinu, pa sleteo sa puta posle čega je on izašao i udaljio se pešice u nepoznatom pravcu.

 

Njegova porodica nakon nestanka apelovala je svima koji imaju bilo kakvu informaciju o Dunjiću da se jave najbližoj stanici policije, a supruga Radmila Dunjić ispričala je juče "Blicu" šta se događalo kobnog dana.

- On je tog jutra odvezao ćerkicu u vrtić pa otišao na posao. Jedan rođak ga je sreo, bio je lepo raspoložen. Zvali su me iz njegove firme u 14 sati da pitaju znam li gde je jer im se ne javlja na telefon, što je bilo čudno jer se on uvek javljao. Mislila sam da se izvukao sa posla jer je ćerka imala predstavu u vrtiću u 14.30 sati, pa da će im se javiti kada se to završi. Međutim, opet su zvali u 16 sati jer se nije javljao. Odmah sam otišla u policiju da prijavim nestanak - rekla je Radmila.

Srđanov mobilni telefon je zvonio ali se niko nije javljao. Taman kada je lociran njegov položaj preko telefona, uočen je i automobil pored puta pa se lokacija preklopila - telefon je bio u vozilu kod Trupala, ali ne i Srđan.

- Zvali smo sve prijatelje, rođake, bolnice, ali od njega ni traga ni glasa. Strahujem da nije glavu udario i izgubio sećanje, da ne zna gde se nalazi. Ništa drugo mi ne pada na pamet. Kod sebe je imao oko 1.500 dinara. Imao je ličnu kartu i bankovnu karticu sa koje nije podizan novac.

Mnogo je dana prošlo. Morao je negde da jede, da kupi vodu a nigde ga niko nije video. U kući nije postojao razlog zbog kojeg bi otišao a da se nikome ne javi. Ćerkicu je obožavao, nisu se razdvajali. Noću ne spavam, čekam, možda pokuca na vrata. Naša dvoipogodišnja ćerkica Kalina se budi u snu, vrišti, traži oca. Ljuta je što ga nema, treska vratima, a onda kada vidi nekog muškarca obraduje se, misli - ide tata. Svima nam mnogo nedostaje, ne gubim nadu da ćemo se ponovo videti - opisala je juče potresne događaje Radmila.

 

Srđan i Radmila venčali se pre pet godina na kolektivnom venčanju pred Skupštinom u Beogradu
Foto: Privatna arhivaSrđan i Radmila venčali se pre pet godina na kolektivnom venčanju pred Skupštinom u Beogradu

Uzimanjem otisaka iz vozila utvrđeno je da ga je samo Srđan vozio. Pretražen je ceo kraj ali bezuspešno. Radmilin otac Milan Petković kaže da su našli čobanina koji je video udes ali je bio predaleko.

- Video je čoveka kako izlazi iz auta i odlazi. Mislio je da je neko pijan sleteo s puta i nije obraćao pažnju. Bio je predaleko da bi mogao da prepozna lik. Bili su i neki radnici koji su videli da se auto zaustavio kraj puta. Taj udes nije imao nikakve teže posledice. Auto je očešao bankinu, udario u nju i posle sletanja je otpao točak. Suviše su male posledice da bi to bio razlog nestanka. Sumnjali smo da je bio dezorijentisan, da je krenuo pešice i da se izgubio i završio u nekoj bolnici. Međutim, nema ga ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi na jugu Srbije - veli Petković.

 

(Izvor: blic.rs)

Share this article