"TREBALO JE SAMO DA PREĐE ULICU": Sahranjena Slavica koju je ubila lažna trudnica

Medicinska sestra Slavica Krsmanović (60) iz Prokuplja stradala je prekjuče oko 18 sati na državnom putu Prokuplje-Kuršumlija kada je na nju kolima naletela Jelena V. (26) iz Kuršumlije.

Kako saznajemo, do ove teške saobraćajne nesreće došlo je kod sela Bresničić kada je Slavica pokušala da pređe ulicu kao pešak na kolovozu. Za sada nije poznato kako trudnica koja je vozila "golf" nije uspela da izbegne pešaka, ali su očevici ispričali da je sudar bio stravičan.

Od siline udarca, nesrećna žena je na licu mesta podlegla povredama, a prokupačka Hitna pomoć koja je ubrzo stigla, i pored pokušaja reanimacije mogla je samo da konstatuje smrt.

 

Ženu koja je vozila automobil i koja je nakon nezgode bila vidno potresena, Hitna pomoć je prevezla na Odeljenje ginekologije prokupačke bolnice "Dr Aleksa Savić" jer je rekla da je trudna. Nakon pregleda, ona je puštena kući.

Kako saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu koje je obavilo uviđaj, protiv nje će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina. Tužilaštvo je naložilo i obdukciju nastradale, kao i vanredan tehnički pregled vozila kojim je upravljala žena iz Kuršumlije, a nakon toga najverovatnije i veštačenje čitavog slučaja.

Auto ju je bukvalno pokosio i, kako su ispričali očevici, nosio na haubi tridesetak metara, priča Miloš Vukašinović, brat stradale žene
Foto: Ljubiša Mitić / RAS SrbijaAuto ju je bukvalno pokosio i, kako su ispričali očevici, nosio na haubi tridesetak metara, priča Miloš Vukašinović, brat stradale žene

U porodici Krsmanović muk i tuga. Slavica je važila za dobru ženu, majku i suprugu. Njen brat iz sela Bresničić, Miloš Vukašinović kaže da je samo nekoliko minuta pre nezgode izašla iz njegove kuće gde su slavili devetogodišnjem bratancu rođendan.

- Nakon proslave, Slavicu je zet povezao do glavnog puta kako bi sačekala rođaku, koja bi je dalje povezla za Prokuplje. Ostavio ju je sa jedne strane ulice i trebalo je samo da pređe kolovoz na suprotnu stranu. Nažalost, tada je naleteo auto koji ju je bukvalno pokosio i kako su nam ispričali, nosio na haubi tridesetak metara. Očevici kažu da je bilo strašno - kroz suze priča brat Miloš.

Očajni brat priča da je svoju sestru ranije tokom dana pokupio iz Prokuplja i odvezao za Bresničić. Bila je vesela i srećna jer je bratanac slavio rođendan. Ostaje nejasno kako nije primetila vozilo iz suprotnog smera u trenutku dok je pokušavala da pređe kolovoz i o tome će se nešto više znati tek nakon završenog izveštaja tužilaštva i policije.

Obdukciju će uraditi nadležni sa Instituta za sudsku medicinu u Nišu, a nesrećna žena će biti sahranjena danas.

Radila na ginekologiji, čekala penziju

I u komšiluku su sa nevericom primili vest da je Slavica nastradala.

- Svi smo u šoku. Bila je ozbiljna žena i majka, čitav svoj radni vek je provela radeći kao medicinska sestra u bolnici. Poslednjih petnaest godina bila je na ginekologiji, odakle je trebalo uskoro da ode u zasluženu penziju. Umesto toga, evo šta se desilo - kaže jedan od komšija koji ima samo reči hvale za nastradalu ženu.

Kako kaže, Slavica je živela u skladnom braku iz koga ima dvoje odrasle dece.

(Izvor: blic.rs / Ljubiša Mitić)

Share this article