TUGA Kolege iz KBC Niš ispraćaju dr Miodraga Lazića uz marš na Drinu (VIDEO)

Gotovo ceo Niš je izašao na prozore stanova i kuća kako bi dr Laziću odali počast

Čuveni srpski hirurg, lekar niškog Kliničkog centra dr Miodrag Lazić preminuo je 14. 04. 2020. od posledica virusa korona.

 

Otac urgentne medicine, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je, danas je ispraćen na večni počinak.

Veliku počast i uz zvuke "Marša na Drinu" ispratile su ga i kolege iz KBC Niš, gde je i radio:

On je posle teške borbe, nažalost izgubio bitku sa opakim virusom.

Čuveni srpski hirurg i heroj dr Miodrag Lazić (65), sahranjen je danas na Novom groblju "Bubanj" u Nišu, a u to vreme su vatrogasno-spasilačke jedinice u Republici Srpskoj uključile sirene i odale počast ovom humanisti.

PROČITAJTE JOŠ Ćerka čuvenog hirurga Lazića: "Rekao je, ma ništa vi ne brinite, idem malo, neću mnogo, samo danas, čuvam se"

Opelo je služeno u 13.30 časova, a sahrana obavljena u 14.00 časova.

Miodrag Lazić, rođen je u Zemunu, 31. maja 1955. godine. Bio je srpski primarijus, hirurg i književnik. Bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Кrajini (juni 1991 — juli 1992) i Republici Srpskoj (sep. 1992 — feb. 1996), za šta ga je Patrijarh srpski Pavle odlikovao ordenom Svetog Save. U ovom periodu je napisao autobiografsko delo "Dnevnik ratnog hirurga" (Кnin 1991 — Srpsko Sarajevo 1995). Njegov otac bio je oficir JNA, i tokom službe dobija prekomandu za Niš.

Share this article