VREMENSKA PROGNOZA: Do nedelje leto, pa pravo u zimu!

U narednih nedelju dana imaćemo i leto i zimu. Kao i juče i sledeća dva dana biće izuzetno topla za ovo doba godine, ponegde će biti i blizu 30 stepeni, a sredinom sledeće nedelje temperature će pasti do 10. podeoka!

Posebno hladno biće u utorak, sredu i četvrtak, kad se očekuje sneg na planinama.

 

Posle maglovitog jutra, kako meteorolozi kažu, danas tokom dana biće pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine. Očekivane temperature su od 24 do 28 stepeni Celzijusovih.

U Beogradu će danas biti neočekivano toplo za ovo doba godine, a najviša dnevna ići će do 26. podeoka. Lepo i sunčano biće i u Vojvodini, Nišu i Užičkom regionu. Na Zlatiboru i Tari biće oko 20 stepeni, a na primorju do 27 celzijusa.

- U nedelju ostaje toplo za ovo doba godine i sunčano pre podne, a po podne se očekuje razvoj oblaka na zapadu i jugozapadu gde je moguća kiša i lokalni pljuskovi - kažu u "Meteosu". - Kasnije po podne i krajem dana je moguća mestimična kiša i poneki pljusak i u ostalim delovima Srbije. Od ponedeljka sledi svakodnevni pad temperature i sve hladnije vreme. Jako zahlađenje će sredinom sedmice doneti i prvi sneg ove jeseni na planinama iznad 1.200 metara nadmorske visine. U nižim predelima padaće povremeno kiša, a od srede maksimalne temperature biće samo malo iznad 10. podeoka.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article