VREMENSKA PROGNOZA: Narednog petka svuda sneg

Prema najavama meteorologa, u sledećih sedam dana, očekuje se promenljivo i još hladnije vreme sa padavinama.

Tmurna i povremeno kišovita subota ponegde "začinjena" snegom, promenljiva nedelja i varljiva predstojeća sedmica, slika su vremenskih prilika koje meteorolozi najavljuju od danas do narednog petka.

   

- Danas će biti kišovito i hladno sa najvišom dnevnom temperaturom od sedam do 11 stepeni, dok se na višim planinama očekuje slab sneg - kažu u "Meteosu". - Sutra, u prvom delu dana suvo uz sunčane periode, ali stepen hladnije. Krajem dana novo naoblačenje doneće i padavine. Kiša će padati i u ponedeljak, a u najtoplijem delu dana temperature će se kretati od 3. do 8. podeoka Celzijusove skale. Na jugu, zapadu i u nižim predelima, povremeno će padati susnežica i sneg.

Od utorka do četvrtka, prema prognozama meteorologa, jutarnje temperature prelaziće u minus pa će biti i slabog mraza, ali će dani biti suvi uz sunčane intervale. Najviše dnevne temperature dostizaće i devet stepeni.

- U petak sledi zahlađenje uz kišu koja će brzo prelaziti u sneg - najavljuju iz "Meteosa". - Sneg će najpre početi da pada na severu Srbije, dok će na jugu veći deo dana biti toplo. Do južnih krajeva naše zemlje zahlađenje i sneg stižu uveče. Manji snežni pokrivač zabeleće gotovo celu zemlju, a nešto više snega očekuje se na zapadu Srbije i na planinama.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article