VREMENSKA PROGNOZA: Vikend na plus 16 stepeni!

Vreme za vikend, u celoj zemlji, podsećaće na proleće! Smenjivaće se oblaci i sunce, a biće i neobično toplo za ovo doba godine, sa najvišom dnevnom temperaturom do čak 16 stepeni.

Od ponedeljka, kako najavljuju meteorolozi, sledi zahlađenje, pa do kraja radne sedmice najviša dnevna temperatura neće prelaziti treći podelak Celzijusove skale.

 

- Danas pre podne, moguća je i prolazna kiša koja će se sa zapada premeštati na istok Srbije - kažu u "Meteosu". - Posle podne biće više sunčanih perioda, a duvaće i slab do umeren južni vetar. Najviše dnevne temperature kretaće se od 10 do 16 stepeni.

vremenska-prognoza 700

 

Od ponedeljka, meteorolozi prognoziraju novo naoblačenje koje dolazi sa Mediterana, donosi kišu i premešta se prema severu Srbije. Jutarnje temperature biće jedan do šest, a najviše dnevne od sedam do 12 stepeni celzijusa.

- U utorak sledi zahlađenje, a kiša će, do kraja dana preći u susnežicu i sneg - najavljuju iz "Meteosa". - Sredinom sedmice biće hladnije sa slabim snegom. U četvrtak hladno sa slabim snegom u centralnim i južnim predelima. Najviše temperature do tri stepena.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article