VUČIĆ: "Od utorka otvaramo zanatske radnje", a evo kada će proraditi frizeri, tržni centri, kafići, restorani...

Frizerski saloni i teretane biće otvoreni od 4.maja

Građevinari u Srbiji će od utorka 21. aprila početi da rade "punom parom", a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ Dr Srđa Janković: PRERANO PROGLAŠENA POBEDA ZOVE SE PORAZ

Vučić je rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja. Vučić je rekao da će građevinari od utorka moći da krenu da rade "punom parom", i u visokogradnji i u niskogradnji, ističući da u Srbiji ima mnogo projekata.

 

Odmah posle Uskrsa počeće i otvaranje gotovo svih zanatskih radnji, vulkanizerskih, automehaničarskih, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje se da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra. Kako kaže, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

PROČITAJTE JOŠ TUGA Kolege iz KBC Niš ispraćaju dr Miodraga Lazića uz marš na Drinu (VIDEO)

Kako kaže, u roku od 7 do 10 dana, parlament će obezbediti da svi dobiju vizire, maske, i dezinfekciona sredstva i da se zakaže sednica Skupštine Srbije.

- Ako krene lošije, povući ćemo mere, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je da će restorani i kafići biti otvoreni u periodu između 4. i 11. maja, ali da će morati da se poštuju mere za sprečavanje virusa.

"Očekujemo za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, konotrolisano otvaranje aerodroma, restorana i kafića, planiramo otvarnje između 4. i 11 . maja. Ali tu ćemo isto morati da pravimo distancu u restoranima. I od 3. maja su povoljni vremenski uslovi", rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Share this article