ŽELEO JE DA PREHRANI PORODICU: Tužna sudbina mladog fudbalera (15) koji se utopio u Moravi

Mladi fudbaler Slađan Jovanović (15) utopio se u Moravi dok je prenosio gvožđe koje je svakodnevno prikupljao da bi prehranio porodicu.

Slađan je sa bratom od tetke Slavoljubom čitavu nedelju sakupljao staro gvožđe nedaleko od kompleksa propale fabrike PKS "Lateks".

Napunili su dva džaka koja je trebalo da prebace sa desne na levu obalu Morave. Mislili su da skrate put i reku pregaze plićim delom njenog toka. Jednu vreću uspešno su prebacili, a kada su se vratili po drugu, započela je drama.

 

- Slađan se okliznuo pod silinom brzaka, ali se nekako zakačio za Slavoljuba. Obmotao mu se oko vrata i rekao mu da ga ne pušta pošto je bio loš plivač. Međutim, reka je bila brza i nosila ih je ka dubini. Ubrzo su obojica bili pod vodom. Vir je povukao Slađana, a Slavoljub se jedva izvukao na obalu. Kada je video da mu nema brata, skočio je za njim, ali više nije mogao da ga pronađe - kroz suze priča Slavoljubova rođena sestra Kristina Radosavljević.

Kaže da je njen brat van sebe i da nigde ne izlazi iz kuće.

Prolaznici koji su videli šta se događa pozvali su policiju, a telo nesrećnog dečaka pronašla je ronilačko-spasilačka ekipa stotinak metara nizvodno, na dubini od četiri metara.

Slađan Jovanović je zbog svog vedrog duha bio omiljen među drugovima. Završio je sedmi razred škole "Vuk Karadžić". Igrao je fudbal u "Poletu" iz Trbušana i bio je veliki talent. Drugari, koji su mu bili saigrači zanemeli su od bola.  

(Izvor: Srbijadanas)

 

Share this article