Dejvid Bouvi preminuo od raka jetre

Smrt Dejvida Bouvija šokirala je svet jer, osim njegove porodice i najbližih prijatelja, malo ko je znao da boluje od raka. Legendarni britanski muzičar je do poslednjeg dana krio svoje zdravstveno stanje od javnosti.

Smrt Dejvida Bouvija šokirala je svet jer, osim njegove porodice i najbližih prijatelja, malo ko je znao da boluje od raka. Legendarni britanski muzičar je do poslednjeg dana krio svoje zdravstveno stanje od javnosti.

Čak i nakon njegove smrti, nije se znalo od koje vrste raka je pevač bolovao. Tu misteriju je konačno razrešio belgijski pozorišni reditelj Ivo van Hove koji je s muzičarem radio na mjuziklu “Lazarus”:

"Bouvi je, može se reći, radio i na samrtničkoj postelji. Video sam čoveka kako se bori. Borio se kao lav i radio je kao lav, do samog kraja", kazao je Van Hove.

On je naveo da mu je pevač sam otkrio da boluje od raka jetre, izvinjavajući se što ne može da prisustvuje svakoj probi spektakla na kom su radili.

Jedan od njegovih dugogodišnjh saradnika i prijatelja, producent Brajan Ino, priznao je da nije znao da je Bouvi bolestan i da je tek kasnije shvatio sadržaj imejla koji je nedavno od njega dobio.

Naime, mejl se završavao rečenicom "Hvala ti za sve dobre dane. Oni nikad neće isčeznuti".

"Sada znam da se opraštao", rekao je Ino, a prenosi londonski Indipendent.

Nakon vesti o smrti Dejvida Bouvija, mnogi su na osnovu naslova njegovog poslednjeg albuma, "Blackstar", zaključili da je bolovao od raka dojke koji se na mamografskom snimku javlja u obliku radijalnog, zvezdolikog ožiljka.

 (b92.net)

 

Share this article