Majke u Srbiji očajne: "Ako ponovo zatvore škole, ima da izbacim muža iz kuće i dam decu na usvajanje"

Vapaj očajnih majki

Korona brojke u Srbiji rastu, a sa njima i strepnja roditelja da bi nova mera mogla da dovede do ponovnog zatvaranja škola. Sudeći po komentarima s društvenih mreža na vesti o mogućem prelasku na onlajn režim rada škola i fakulteta - majke i očevi bi najradije pobegli s tog časa.

PROČITAJTE JOŠ Ispit polagali decenijama: "Najgora profesorica" u Srbiji otišla u penziju, studenti slave

Juče i danas epidemiolozi su upozorili da ulazimo u pik trećeg talasa u kome može za oko dve nedelje biti i do 500 zaraženih. To dovodi u pitanje nastavu uživo. Doktor Branislav Tiodorović izjavio je da se škole i fakulteti zasad drže.

 

- Ali ako pređemo 500 zaraženih za dan, što je realno očekivati da će se desiti u naredne dve nedelje, ako se narod ne uozbilji, nastava više neće biti u školama i na fakultetima, već isključivo onlajn - upozorio je epidemiolog i član Kriznog štaba.

PROČITAJTE JOŠ MOGUĆE JE OPET I VANREDNO STANJE! Dr Kon: U novembru može doći do PREKIDA RADA ŠKOLA

Reakcije roditelja, među kojima su najglasnije majke, prilično su živopisne i raznolike i variraju od podržavanja mera, preko zbunjenosti, sve do otvorenih molbi i Ministarstvu i koroni da ne zatvara škole.

"Molim vas ne zatvarajte škole, mi roditelji prvaka nećemo da izginemo od korona nego od nervnih slomova", komentarisala je jedna mama.

"Konkretno pitanje: da li će Deda Mraz moći ući u zemlju bez testa i/ili izolacije? Hoće li moći u ponoć ili ne", šali se druga žena.

"Ja sam za to da se zatvore škole, deca ionako ništa nisu stigla da nauče, lepo nas da raspuste sa posla i da učimo decu", predlaže jedan rezignirani tata.

"Ja ne mogu više. Ne mogu više, ljudi, i posao, i decu, i sve po kući. Znači, budu li opet zatvorili škole, ima da izbacim muža iz kuće i dam decu na usvajanje", šali se jedna Tviterašica iz Niša, dok druga kaže da od stresa kućnog školovanja neće postati učiteljica nego alkoholičarka.

Jedan Tviteraš je rekao da roditelji moraju da "olabave" pritisak u ovakvoj situaciji.

Share this article