VERBIĆ: Kada bi sindikate pitali da li žele da budem ponovo ministar u vladi, oni bi rekli da

Ministar prosvete Srđan Verbić zadovoljan je saradnjom sa sindikatima prosvetara i veruje da, ako bi se oni pitali, sigurno bi bili za to da on bude ministar i novoj vladi.

Verbić je u Kraljevu, na otvaranju radova na izgradnji sportske sale u Domu učenika srednjih škola, rekao da postoje neslaganja zbog potpuno različitih vizija ministarstva i sindikata, te da neko mora da raspolaže novcem, a neko da se bori za svoja prava.

- Lično sam veoma zadovoljan kakav stav imaju sindikati prema meni kao ministru prosvete. Kada biste ih pitali da li žele da budem ponovo ministar u vladi, oni bi rekli da. A ja bih na isto to pitanje rekao, što da ne - rekao je Verbić.

Verbić je rekao da su sportske aktivnosti najbolji lek za rešavanje problema vršnjačkog nasilja.

- Mladi će u tim salama potrošiti višak energije, i one su odlične za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Sportske sale su odličan dodatak, mesto okupljanja, a donose i aktivnosti. Kada nemamo dovoljno vaspitača, i kada tražimo nove načine da se izborimo sa nasiljem, izgradnja sportskih sala će mladima doneti puno toga - rekao je Verbić.

Rok za završetak prve faze radova na sportskoj sali je dva meseca, i očekuje se da ona bude gotova polovinom maja. Ukupna vrednost radova je 50 miliona dinara, a najveći dao sredstava obezbedio je Grad Kraljevo, a ostatak ministarstvo prosvete.

KutakNet

Share this article